Dostupni linkovi

Skupština CG o opozicionim ministrima i smeni Krivokapića


Skupština Crne Gore
Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore danas bi trebalo da počne sednicu na kojoj je predviđen izbor opozicionih ministara u Vladu, kao i glasanje o predlogu da se Ranko Krivokapić smeni s mesta predsednika parlamenta.

Opozicione partije koje su prihvatile ponudu premijera Mila Đukanovića za učešće u njegovoj Vladi, međutim, još nisu usaglasile listu predloga za pet ministarskih funkcija, koliko im je ponuđeno.

Podgorički mediji prenose da bi Đukanović mogao dobiti tri liste opozicionih kandidata za ministre - jednu od Socijaldemokratske partije (SDP), Demosa i neparlamentarne Udružene reformske akcije (URA), drugu od Socijalističke narodne partije (SNP) i treću od Pozitivne Crne Gore (PCG).

Krivokapićeva SDP, Demos i URA nisu saglasni sa zahtevom SNP da ta partija u Vladi dobije dva ministarska mesta.

A sve te četiri partije ne žele da kvotu opozicionih ministara podele sa PCG, jer je smatraju partijom na vlasti, pošto je ona krajem januara glasala za poverenje Vladi Mila Đukanovića.

Đukanović je opoziciji ponudio ministarska mesta u ministarstvima finansija, rada i socijalnog staranja, unutrašnjih poslova i poljoprivrede i jedno potpredsedničko mesto u Vladi.

XS
SM
MD
LG