Dostupni linkovi

Počinje 'Sarajevo biznis forum'


Sarajevo biznis forum
Sarajevo biznis forum

Sedma međunarodna investiciona konferencija “Sarajevo biznis forum”, na kojoj će učestvovati uticajni biznis i politički lideri iz regiona i svijeta, počet će danas u Sarajevu u organizaciji BBI banke i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Učesnici i panelisti razmijenit će iskustva i perspektive o šest tema u okviru regiona: poljoprivreda, energija, infrastruktura i građevinarstvo, turizam i edukacija, te perspektive saradnje sa Kinom i Dubaijem.

Na ovogodišnjem “Sarajevo biznis forumu” učestvovat će 150 članova delegacije iz Kine, 25 članova delegacije iz Indije, kao i delegacije iz Malezije, Sudijske Arabije, Katara, Kuvajta i Turske.

Sve je spremno za održavanje dvodnevnog foruma, koji je ove godine obogaćen saradnjom sa “Biznis forumom Kina plus 16 zemalja srednje i Jugoistočne Evrope”, ističu iz BBI banke.

“Sarajevo biznis forum” predstavlja platformu za regionalnu saradnju i zajedničko predstavljanje potencijala regije Jugoistočne Evrope uticajnim biznis i političkim liderima iz cijelog svijeta.

XS
SM
MD
LG