Dostupni linkovi

Predsednik Dume sa liderima crnogorske opozicije


Zastava NATO-a i Crne Gore
Zastava NATO-a i Crne Gore

Predsednik ruske Državne Dume Sergej Nariškin izjavio je u ponedeljak uveče u Moskvi tokom susreta sa liderima crnogorskog Demokratskog fronta da je Moskva "duboko razočarana priključivanjem Crne Gore antiruskim sankcijama", navodi se u saopštenju Dume.

Navodi se da se Nariškin sreo sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, predsednikom Demokratske narodne partije Milanom Kneževićem i predsednikom Pokreta za promene Nebojšom Medojevićem.

U saopštenju se kaže da je Nariškin u susretu ocenio da trenutno rusko - crnogorski odnosi "prolaze kroz komplikovan period", što se, kako je naveo, nije dogodilo na inicijativu Moskve.

Nariškin je govoreći o pristupanju zemlje Alijansi naveo da Rusi ne shvataju ponašanje rukovodstva Crne Gore jer su zemlju bombardovali "budući saveznici".

"Izbor puta je unutrašnja stvar crnogorskog naroda, ali narod Crne Gore sam treba da napravi svoj izbor, koristeći najdemokratskiji instrument - referendum", kazao je Nariškin, navodi se u saopštenju Dume.

Agencija Regnum prenosi da je Mandić u tom razgovoru rekao da će, ukoliko opozicija dodje na vlast u Podgorici, sankcije Rusiji biti odmah ukinute.

XS
SM
MD
LG