Dostupni linkovi

Golden Stejt postavio novi rekord NBA


Košarkaši Golden Stejta postigli su najbolji početak sezone u istoriji NBA lige, pošto su trijumfom nad LA Lejkersima od 111:77 na domaćem terenu došli do skora od 16:0.

Golden Stejt, aktuelni šampion NBA, prestigao je tako rekord od 15:0, koji su ranije držali Vašington iz sezone 1948/49. i Hjuston iz 1993/94.

Nakon znaka za kraj utakmice, publika je počela da slavi u Orakl aerni uz konfete. Ekipu je do trijumfa, koji ni u jednom trenutku utakmice nije dolazio u pitanje, predvodio Stefen Kari sa 24 poena i devet asistencija.

"Ovaj rekord je nešto posebno. Mnogo vrhunskih igrača je igralo u ovoj ligi, mnogo velikih timova, a niko nije postigao ovo. Moramo da budemo ponosni. Malo ćemo slaviti, a onda idemo dalje. Mnogo nam znači i podrška ovde, ovo su najbolji navijači u ligi, koji stalno donose radost. Sjajan je osećaj igrati pred njima", rekao je Kari posle meča.

Lejkersi igraju jako slabo ove sezone, ali Voriorsi nisu samo njih pobedili sa lakoćom, što je navelo novinare da pitaju Karija da li će ovaj tim uopšte izgubiti ove sezone.

"Nadam se da nećemo", odgovorio je Kari uz osmeh.

"Igramo najbolje što možemo svake večeri i lepo je što smo počeli sezonu serijom od 16 pobeda. Sezona je dugačka i probaćemo da pobeđujemo što više možemo", rekao je on.

XS
SM
MD
LG