Dostupni linkovi

Određen pritvor poslanici iz Alijanse za budućnost Kosova


Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za šeficu poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja nakon što je jutros uhapšena u svojoj kući, javlja dopisnik RSE.

Demonstranti su do trenutka kada je saopštena odluka Suda mirno stajali ispred vlade, a onda su ponovo počeli da gadjaju zgradu vlade kada je policija ponovo upotrebila suzavac.

U centru Prištine od podneva traju sukobi policije i pristalica opozicije koji protestuju protiv hapšenja opozicijskih poslanika.

Osnovni sud u Prištini u utorak je izdao naloge za hapšenje četvorice opozicionih poslanika u parlamentu, nakon ponovnog opstruisanja rada Skupštine i aktiviranja suzavaca u sali i u hodniku zgrade.

Nalog za hapšenje izdat je za Aljbina Kurtija, Aljbuljenu Hadžiu i Fatona Topalija iz pokreta Samoopredeljenje, te Doniku Kadaj-Bujupi iz Alijanse za budućnost Kosova, jedina uhapšena do sada.

Iz pokreta Samoopredeljenje saopštili su da su specijalne jedinice Policije Kosova u sredu ujutro opkolile zgrade u kojima žive poslanici ovog pokreta Aljbin Kurti i Aljbuljena Hadžiu i da je u njihovim stanovima izvršen pretres.

Kasnije, Kurti je vidjen na protestu opozicije.

XS
SM
MD
LG