Dostupni linkovi

Atlanski savez: Putin traži priznanje prevlasti u Istočnoj Evropi, i u Crnoj Gori


Predsjednik Rusije Vladimir Putin ima “samo jedan” zahtjev koji se mora ispuniti da bi se Moskva priključila globalnoj anti-terorističkoj koaliciji.Putin od Zapada zahtijeva da se Rusiji prizna prevlast i pravo interesne zone u svim zemljama bivše Jugoslavije, Sovjetskog Saveza i potpisnicama Varšavskog ugovora, saznaje Atlantski savez Crne Gore u dobro obaviještenim međunarodnim krugovima.

Predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera smatra da je ovaj Putinov zahtjev iracionalan.

“Prvenstveno, ni ta Rusija nije imuna na terorizam. Juče je potvrđeno da su teroristi oborili njihov avion u kom je bilo 224 ljudi. Sada traže način da naplate sopstvenu, a potom i tragediju koja je zadesila Francusku. Vrhunac licemjerstva je što uključivanje u međunarodnu akciju protiv terorizma žele da naplate tuđim zemljama, uključujući i Crnu Goru”, naglašava Kentera.

On smatra da je priključivanje Moskve globalnoj borbi protiv terorizma od velikog značaja, ali ističe i da “Zapad neće uvažiti ovakve sulude zahtjeve koji nikako ne mogu doprinijeti jačanju saradnje sa Rusijom”.

Predsjednik Francuske Fransoa Oland će naredne sedmice posjetiti Vašington i Moskvu, kako bi počeo pregovore o stvaranju velike anti-terorističke koalicije.

XS
SM
MD
LG