Dostupni linkovi

Skupština Srbije o jednokratnoj pomoći u prosvetarima


Skupština Srbije danas će razmatrati dopune Zakona o budžetu za 2015. godinu kojima je predviđena jednokratna pomoć za zaposlene u prosveti od 7.000 dinara.

Prvobitno je bilo planirano da se prosvetarima isplati 6.000 dinara, kako i piše u predlogu dopuna Zakona o budžetu, ali je premijer Aleksandar Vučić u utorak rekao da će jednokratna pomoć za prosvetne radnike biti 7.000 dinara.

Tu pomoć bi trebalo da dobije oko 110.000 zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju i učeničkom standardu.

Poslanici su novu sednicu započeli u utorak, ali nisu započeli i raspravu o predloženim dopunama zbog odsustva ministra finansija Dušana Vujovića i njegovih obaveza u pregovorima sa MMF-om.

Na dnevnom redu je predlog zakona o potvrđivanju ugovora između vlada Srbije i Kazahstana o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak.

Poslanici će razmatrati i izmene Odluke o izboru članova i zamenika članova koju je podnela poslanička grupa Socijaldemokratske stranke, Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije, kao i predlog Odluke o davanju saglasnosti uređenju i sistematizaciji radnih mesta u službi Zaštitnika građana.

XS
SM
MD
LG