Dostupni linkovi

Britanija: Putnički avion izbjegao projektil


Pilot aviona britanske kompanije "Tomson" sa 198 putnika i članova posade morao je da izvede manevar izbjegavanja projektila na putu ka egipatskom odmaralištu na Crvenom moru Šarm el Šeik.

Britanski dnevnik "Dejli mejl" piše da je projektil prošao pored aviona na udaljenosti od oko 300 metara i da je avion 23. avgusta bezbjedno sletio.

Britansko Ministarstvo saobraćaja potvrdilo je da je vršena istraga o incidentu, ali nisu potvrđeni određeni detalji iz izvještaja "Dejli mejla".

Zvaničnik Ministarstva saobraćaja rekao je da je istragom zaključeno da to nije bio namjeran napad, "već da je incident povezan sa rutinskim vježbama koje je vršila egipatska vojska".

Vijest o izbjegavanju projektila objavljena je nakon pada aviona ruske kompanije na Sinajsko poluostrvo i dokazi ukazuju na to da je uzrok bomba koja je ranije postavljena u letjelici.

Teroristi povezani sa džihadistima iz "Islamske države" preuzeli su odgovornost za pad ruskog aviona prije sedam dana pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

XS
SM
MD
LG