Dostupni linkovi

Ministar Ostojić potvrdio da je kapetan Dragan izručen Hrvatskoj


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je danas da je jedan od vođa srpskih paravojnih formacija optužen za ratni zločin Dragan Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, na putu za Hrvatsku, ali nije želio da govori o detaljima izručenja, niti kada se očekuje njegov dolazak.

"Naš posao je da on bude izručen i predat pravosudnim tijelima i od tog trenutka taj proces je završen", rekao je Ostojić.

On je objasnio da je riječ o komplikovanom postupku, ali da zasad sve ide po planu.

"Uvjek mogu da se dogode neke situacije u kojima osoba koja se izručuje može imati posebne zahtjeve", rekao je hrvatski ministar i kao primer naveo da osoba koja se izručuje može da se pozove na zdravstvene poteškoće.

Australijska vlada saopštila je danas da je Dragan Vasiljković, koji u Australiji živi pod imenom Daniel Sneden, jutros na aerodromu u Sidneju predat hrvatskih policajcima.

Njegov dolazak u Zagreb očekuje se u četvrtak oko 11.30, a potom bi trebalo da bude odveden u Split budući da splitsko tužilaštvo protiv njega vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civila u Kninu 1992, kao i za učešće u napadu i razaranju nekoliko sela na Baniji 1993. godine.

XS
SM
MD
LG