Dostupni linkovi

Krivokapić: SDP se neće podijeliti


Lider SDP-a i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić kazao je kako vjeruje da se partija na čijem je čelu neće podijeliti nakon kongresa koji je zakazan za 3. jun. On je rekao da je SDP jedina stranka koja se nikad nije dijelila.

Ocijenio je i da je među opozicijom sve više građanski orjentisanih stranaka, što je dobro po Crnu Goru.

Komentarišući to što se, osim njega, za mjesto lidera SDP-a bore još dva kandidata, Krivokapić je rekao da to ne bi trebalo da podijeli stranku na čijem je čelu.

"Ne bi trebalo, mislim da demokratija uvijek ima taj period kada se stvari malo zaoštre, kada postoji takmičenje, ali ne bi trebalo da podijeli SDP", rekao je Krivokapić gostujući na Radiju Crne Gore.

On je rekao da je SDP jedina partija na političkoj sceni koja se nije dijelila otkad je formirana. On je rekao da je SDP u centru medijske kampanje pojedinih, kako je rekao, stranih medija u Crnoj Gori.

Krivokapić je rekao da se prvi put desilo da se na predlog evropskih parlamentaraca u rezoluciju POSP-a uvrsti "nešto što se zove novina kao prijetnja demokratiji u Crnoj Gori".

"Zadnja dva naša skupa su imali zaključke koji se odnose na novinu koja je prijetnja demokratiji u Crnoj Gori, koja služi za obračun sa 'progresivno orjentisanim političarima' i nevladinim sektorom. Imate zagađenje medijske scene", rekao je Krivokapić, navodeći da nekome odgovara da uništi SDP kao jedinu partiju koja je bila na pravoj strani istorije.

"Ovo nije bitka za predsjednika partije, nego za moralnu vertikalu u Crnoj Gori".

Predsjednik SDP-a je rekao da je članstvo u NATO-u pečat na nezavisnost Crne Gore.

XS
SM
MD
LG