Dostupni linkovi

Han: BiH da pristupi izradi plana


Evropski komesar za susedsku politiku Johanes Han poručio je vlastima u BiH da bez odlaganja počnu da rade na obavezama koje za sobom povlači novi ugovorni odnos između Unije i BiH.

U razgovoru za "Dnevni avaz" Han je potvrdio da je Unija snažno posvećena perspektivi članstva BiH u EU i najavio da već u narednim mesecima namerava da ponovo posetiti Sarajevo.

"Sve ovo dosta govori o našoj posvećenosti vašoj državi", objasnio je evropski zvaničnik koji u osvrtu na stupanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) na snagu, najavljeno za 1. jun, ističe da može da posluži kao "odskočna daska za duboke reforme u zemlji koje se odnose na pristupanju EU".

Han naglašava da reforme treba da budu usmerene ka poboljšanje života ljudi, kao i približavanju države članstvu u evropskoj porodici.

"To znači da će se BiH smatrati verodostojnim međunarodnim partnerom EU i njenih članica" ističe Han i naglašava da će SSP zahtevati sporovođenje zakona i standarda Evropske unije.

Smatra da će to pomoći građanima u BiH da imaju pristup bolje i sigurnije robe, kao i da žive i rade po istim pravilima kao i građani EU.

XS
SM
MD
LG