Dostupni linkovi

U Zagrebu prosvjed protiv Bandića


Ispred Gradskog poglavarstva danas u 13 sati održat će se prosvjed protiv Milana Bandića. Prosvjed organizira Facebook inicijativa "Za Zagreb bez mafije".

"Ovim prosvjedom želimo poručiti kako ne želimo da grad vodi čovjek protiv kojeg je podignuta optužnica, dakle čovjek koji je u statusu optuženika koji se brani sa slobode", poručuju organizatori prosvjeda.

Podsjećaju da je u akciji Agram zajedno s Bandićem priveden i tadašnji direktor ZET-a Ivan Tolić "koji je u Holdingu za nagradu dobio premještaj, a ne otkaz što bi bilo očekivano". Također tvrde da je revizija pokazala kako u ZET-u sjedi 90-ak ljudi bez potrebne stručne spreme. Zbog toga pozivaju Zagrepčane da ne plaćaju javni prijevoz.

"U trenutnom stanju kriminalnih zakona i institucija, ono što možemo jest pokazati oblik vlastitog revolta – prosvjed - te neki oblik građanskog neposluha, a trenutno jedina strategija je poziv na bojkot gradskog prijevoza ZET-a. Stoga ćemo na prosvjedu imati i poruku- Ne plaćamo porez ZET-u, pozivaju organizatori prosvjeda.

XS
SM
MD
LG