Dostupni linkovi

Marin Čilić u 23 sata bori se za naslov na US Openu


Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić večeras u 23 sata po našem vremenu igra meč karijere - finale Grand Slam turnira US Opena.

Nakon što je u polufinalu izvanrednom igrom izbacio peterostrukog pobjednika u New Yorku i 17-erostrukog osvajača Grand Slam titula Švicarca Rogera Federera, Čilić će se za najveći uspjeh u karijeri boriti protiv 11. tenisača svijeta Keija Nishikorija.

I Japanac je priredio senzaciju u polufinalu eliminiravši najboljeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića.

Čilić i Nishikori dosad su se sastajali sedam puta. Pet pobjeda odnio je japanski igrač, među kojima su i obje ovogodišnje, u Barceloni te Brisbaneu, no tenis koji je prikazao Čilić ove godine u New Yorku daje nadu da bi Hrvatska mogla dobiti drugog pobjednika na Grand Slam turniru nakon trijumfa Gorana Ivaniševića 2001. u Wimbledonu.

Ove godine Ivanišević je u New Yorku u ulozi Marinovog trenera i bio je oduševljen i ponosan na svog štićenika nakon pobjede protiv Federera.

I Čiliću i Nishikoriju bit će to premijerni nastup u finalu nekog Grand Slam turnira. Njihov finalni dvoboj u Flushing Meadowsu bit će prvi finale US Opena s dvojicom debitanata u završnici nekog Grand Slama nakon 1997. godine kada je Patrick Rafter pobijedio Grega Rusedskog (bio je to ujedno i posljednji finale US Opena s igračima izvan Topa 10 – Rafter je tada bio 14. tenisač svijeta, a Rusedski 20.).

Čilić ili Nishikori postat će 13. igrač u Otvorenoj eri tenisa koji će svoj prvi Grand Slam naslov dohvatiti na US Openu.

XS
SM
MD
LG