Dostupni linkovi

Rosnjeft ukida 1.000 radnih mesta zbog sankcija


Ruski naftni gigant Rosnjeft, koji je pod udarom američkih sankcija vezanih za ukrajinsku krizu, ukinuće četvrtinu radnih mesta iz svoje centrale u Moskvi, što je oko hiljadu mesta, piše danas ruski list Komersant.

"Ukidanje radnih mesta moglo bi da pogodi 20 odsto do 25 odsto zaposlenih, odnosno hiljadu ljudi", piše ovaj ekonomski dnevnik pozivajući se na izvore upoznte sa situacijom.

Prema navodima Komersanta broj zaposlenih u moskovskoj centrali Rosnjefta znatno je porastao poslednjih godina i ta tendencija je pojačana kada je prošle godine kupljena konkurentska firma TNK-BP za 55 milijardi dolara.

"Rosnjeft radi na tome da smanji troškove, uključujući optimizacijom radnih mesta", rekao je portparol grupe u imejl poruci agenciji Frans pres demantujući da će biti "masovnog ukidanja radnih mesta".

Ova naftna grupa koju vodi Igor Sečin, blizak saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina, u julu je dodata na spisak firmi pod sankcijama SAD zbog ukrajinske krize. Grupa, koja je 69 odsto u vlasništvu ruske države, nedavno je zatražila pomoć države za vraćanje duga od preko 30 milijardi evra.

XS
SM
MD
LG