Dostupni linkovi

Crna Gora:Policija spašavala turiste od nevremena


Crnogorska policija i Uprava morske sigurnosti spasile su u nedjelju uveče oko 30 turista na budvanskoj i drugim plažama koje je zateklo snažno nevrijeme.

Dramatično je, kako je saopšteno, bilo na plaži Mogren kod Budve, kao i na nekim plažama između Bara i Petrovca. Duvao je jak vjetar i talasi su bili visoki.

Turisti su praktično bili zarobljeni, jer usljed visokih talasa nijesu mogli da napuste plaže, zbog čega su ugrožene kupače na pojedinim plažama izvlačili uz litice.

U Crnoj Gori danas pada jaka kiša i vrijeme liči na jesen. Građani ne pamte da je jul u Podgorici bio sa ovoliko padavina, bez uobičajenih vrućina.

Pljuskovi s grmljavinom, svježije vrijeme, karakteristike su ovog 28. jula.

U nekim gradovima Crne Gore morala se iz ormara izvući i toplija garderoba. Naime, u osam sati temperatura vazduha u Podgorici iznosila je 18,8 stepeni, na Cetinju svega 14, koliko je izmjereno i u Kolašinu, dok je na Žabljaku temperatura bila 12 stepeni.

Jaka kiša koja je sinoć i jutros padala u Podgorici stvorila je velike bujice na bulevarima, što je mnogim vozačima, a posebno pješacima, otežalo put do posla.

XS
SM
MD
LG