Dostupni linkovi

Udovički: Krajem avgusta krećemo s obnovom


Obnova poplavama pogođenih područja trebalo bi da počne do kraja avgusta i sprovodiće se u zavisnosti od tipa programa i po prioritetima, izjavila Kori Udovički.

Potpredsednica vlade je sinoć za RTS rekla da će stići da se obnove kuće i infrastruktura pre zime, odnosno, "do sredine jeseni".

Komentarišućivest iz Brisela da bi na Donatorskoj konferenciji u Briselu moglo da bude prikupljeno oko 1,8 milijardi evra za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, Udovički je za RTS rekla da ta suma prevazilazi njena očekivanja.

Govoreći o podacima sa terena, o stepenu oštećenja objekata i infrastrukture, Udovički je rekla da se sa tim podacima "kuburi" od početka, jer su vrlo često oni bili nerealni.

Osim finansijskih sredstava i prikupljanja podataka o oštećenim objektima na terenu, potrebno je obezbediti i sistemsko rešenje i vlada je već u skupštinsku proceduru uputila predlog zakona o otklanjanju posledica poplava, koji treba da odredi institucionalne mehanizme za ubrzanje procesa obnove područja pogodjenih poplavama, rekla je Udovički.

XS
SM
MD
LG