Dostupni linkovi

Moskva:Nesreća u metrou, troje poginulih


Najmanje tri osobe su poginule, а više od 80 je povređeno u nesreći u moskovskom metrou, kada su tri vagona iskočila iz šina na liniji Arbatsko-Pokrovskaja.

Dvadesetak putnika je i dalje zarobljeno u jednom vagonu, a spasioci zasad ne mogu da dođu do njih, navode ruski mediji.

"Zasad znamo da su tri osobe poginule, da je 80 povređenih zatražilo medicinsku pomoć i da su 22 lica prevezena u bolnicu", rekao je šef moskovske hitne pomoći Georgi Goluhov za RIA novosti.

Do iskakanja vagona sa putnicima je došlo oko 200 metara od metro stanice Slavjanski Bulevar, prenela je agencija Itar-Tas navode izvora iz moskovske policije. Kako su saopštili zvaničnici, tri vagona su izletela iz šina, ali se, na sreću, nijedan nije prevrnuo.

Spasioci i vatrogasci i dalje evakuišu ljude iz voza koji je zaglavljen u tunelu između stanica podzemne železnice Park pobede i Slavjanski bulevar, naveo je izvor.

RT javlja da u tunelu i dalje ima ozbiljno povređenih ljudi i da lekarske ekipe pokušavaju da ih iznesu na nosilima na površinu kako bi ih prebacili u bolnicu.

Uzrok nesreće je i dalje nepoznat, a hitne službe su demantovale izveštaje medija da se pre nesreće na "tamno plavoj" liniji moskovskog metroa video gust dim i da je došlo do požara.

XS
SM
MD
LG