Dostupni linkovi

Topčić-Polje: Rasvjeta za noćne radove


Na području Općine Zenica nastavljajaju se radovi na raščišćavanju putnih komunikacija i održavanju minimalne prohodnosti puteva, te otkopavanju kuća i drugih objekata na području općine uništene u majskim poplavama.

Općinski štab civilne zaštite Zenice s nesmanjenim intenzitetom nastavlja aktivnosti na raščišćavanju Topčić-Polja, a građevinska mehanizacija Oružanih snaga BiH će do ponedjeljka, 14. jula, ostati da pomaže na raščišćavanju u Topčić-Polju.

Od iduće sedmice prema potrebama i procjeni nadzornog organa dodatnu, neophodnu građevinsku mehanizaciju za izvođenje planiranih radova na lokalitetu Topčić-Polja obezbijediti će Općina Zenica.

Danas se završavaju radovi na otkopavanju objekata i raščišćavanje terena uz Ciganski potok, a nastavit će se planirane aktivnosti na prostoru uz Švabin potok i Starinski potok takođe na području naselja Topčić-polje.

Dat je nalog da se prema tehničkim mogućnostima, na lokalitetu od Doma u Topčić-polju uz rejon Starinskog potoka, iz preventivnih razloga i sigurnosti stanovništva postave javna rasvjeta i reflektori. Naime, zbog učestalih kiša tom području prijeti izlivanje vode, a da bi se to spriječilo i nesmetano izvodili noćni radovi neophodno je osvijetliti navedeno područje.

XS
SM
MD
LG