Dostupni linkovi

Mijatović zgrožena napadima na Vanju Ćalović


Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je da je zgrožena pisanjem "Informera" CG o direktorki nevladine organizacije MANS Vanji Ćalović.

Ona je navela da "ne može da veruje da Crna Gora to prihvata".

Mijatović je, na konferenciji za novinare, rekla da je veliki problem što se u svemu tome vidi poziv na odstrel određene osobe.

Taj list je objavio niz članaka o Ćalovićevoj, povodom kompromitujućih snimaka postavljenih na internetu čiju autentičnost ona negira, što je izazvalo niz polemika, optužbi i odgovora na optužbe u tamošnjoj javnosti, sve do vladajuće DPS.

Prema rečima Mijatovićeve, napadi na novinare i medijske kuće su među najvećim problemima u Crnoj Gori. "To je nešto što treba rešiti što je moguće pre, jer ako se ne reši, može dovesti samo do signala o nekažnjavanju i nečemu što se toleriše u ovom društvu", ocenila je ona.

Mijatović je podsetila i na nedavno obeležavanje desetogodišnjice ubistva urednika Dana Duška Jovanovića, navodeći da je to i dalje negativan pečat koji obeležava Crnu Goru kao zemlju koja još nije dovela do kraja istragu o ubistvu, sve do naručioca, preneli su podgorički mediji.

Dunja Mijatović se prethodno sastala sa generalnim direktorom Direktorata za medije Željkom Rutovićem i tom prilikom je ocenjeno da Crna Gora ima dobar medijski normativni okvir koji može da posluži kao primer zemljama regiona.

XS
SM
MD
LG