Dostupni linkovi

Sirija: novi hemijski napad



Sirijski državni mediji i pobunjeničke snage saopštile su danas da je otrovni gas upotrijebljen u napadu na selo Kfar Zejta u provinciji Hama u centralnom dijelu Sirije, pri čemu je povrijeđen veliki broj ljudi.

Obje strane okrivljuju jedna drugi za napad. Najveća sirijska opoziciona grupacija "Nacionalna koalicija" saopštila je da je u napadu povrijeđeno nekoliko desetina ljudi. Nije saopšteno koji je gas upotrijebljen.

Organizacija "Sirijska opservatorija za ljudska prava", čije je sjedište u Londonu, saopštila je da su se ljudi nakon napada žalili na gušenje i probleme sa disanjem. Nisu saopšteni drugi detalji.

Sirijska državna televizija objavila je da su za napad hlorinom u Kfar Zejti odgovorni pripadnici "Fronta Al nusra". Prema izvještajima ove medijske kuće, poginule su dvije osobe, a povrijeđeno je više od stotinu.

U televizijskom izvještaju navodi se da "Front Al nusra" priprema novi hemijski napad u oblasti Vadi Dejf u provinciji Idlib na sjeveru Sirije i još jedan u drugoj oblasti u Hami. Nije objašnjeno ko je izvor za planove "Al nusre".
XS
SM
MD
LG