Dostupni linkovi

Na prodaju dijelovi starog Hajdukovog travnjaka s Poljuda


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Splitski nogometni klub Hajduk kreće u rekonstrukciju travnjaka na svom stadionu na Poljudu. Samo danas navijači mogu kupiti dijelove starog travnjaka kao uspomenu i suvenir, i interes je više nego velik.

Splitski Hajduk kreće u kompletnu rekonstrukciju travnjaka i sustava navodnjavanja na svom stadionu na Poljudu. Troškovi su oko 3,2 milijuna kuna (425.000 eura) i u cjelini ih pokriva grad Split. Posebni je kuriozitet što se može kupiti dijelove starog travnjaka.

„Pojavio se velik interes naših navijača i javnosti da bi se dio - da tako kažem – povijesti 'Hajduka' mogao kupiti, zasaditi kod kuće - u vrtovima, pitarima (teglama) i slično. Jednu takvu 'kocku' dimenzija 30 puta 30 cm moguće je kupiti po cijeni od 50 kuna (7 eura). Količina nije ograničena – tko želi više, uzet će više, a tko želi manje, uzet će jednu“, kaže voditelj marketinga Hajduka Aljoša Bačić.

„Konačno smo nakon 35 godina dočekali da se poljudski travnjak mijenja,“ kazao je novinarima voditelj Hajdukove logistike Jakša Radnić. On je pojasnio i što se dobiva ovim zahvatom?

„Sigurno će biti jednostavnije igrati na njemu, to je prva stvar. Druga je što će biti manji troškovi održavanja samog travnjaka. I treće – imat ćemo travnjak na nivou pravih europskih klubova! Kad se ovo napravi, teško da se može ponoviti više da se utakmice odgađaju radi oluje, kiše ili nekog jačeg nevremena. A ja se nadam i da više neće biti primjedbi kada je loš i nepovoljan rezultat da kažu da je trava ili loš teren bio uzrok lošem rezultatu.“

Kocke trave s Poljuda prodaju se samo u četvrtak od jutra do osam navečer, i interes je vrlo velik. Radovi na rekonstrukciji travnjaka bit će gotovi do 4. listopada i utakmice s Rijekom.

XS
SM
MD
LG