Dostupni linkovi

Medalje za Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Đokoviću titula


Srbija osvojila srebrnu medalju na Evrposkom prvenstvu u rukometu, FOTO: b92.net
Srbija osvojila srebrnu medalju na Evrposkom prvenstvu u rukometu, FOTO: b92.net
Sportisti iz regiona dominirali su u nedelju na velikim takmičenjima - srpski teniser Novak Đoković osvojio je još jednu titulu, vaterpolisti Srbije slavili su zlatnu, a Crnogorci srebrnu evropsku medalju, dok je na Evropskom prvenstvu u rukometu srpskom timu pripalo srebro, a hrvatskom bronzana medalja.

Reprezentacija Srbije osvojila je u Beogradu srebrnu medalju u finalnoj utakmici EP u rukometu u kojoj je izgubila od Danske rezultatom 21:19. Ovo je ujedno i prva medalja u rukometu za srpsku reprezentaciju otkada igra samostalno.

"Želeli smo medalju, dobili smo srebrnu. Mnogo sam očekivao pre ovog prvenstva, a ciljeve smo i prevazišli. Finale nismo odigrali kako smo želeli i zbog toga ostaje mali žal", rekao je kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić koji je izabran i za najkorisnijeg igrača prvenstva (MVP).

Specijalista reprezentacije za odbranu Nikola Manojlović rekao je da su srpski reprezentativci od početka svaki meč igrali kao da je finale i da ih je to mnogo izmorilo.

"Ovo je fenomenalan uspeh za celu našu generaciju. Treba da budemo zadovoljni, mi još mnogo imamo da pokažemo. Idemo dalje, u narednom periodu želimo da budemo još bolji", rekao je Manojlović.

(VIDEO: Finale EP u rukometu između Srbije i Danske)


Nešto ranije je reprezentacija Hrvatske osvojila bronzu i treće mesto pobedom nad Španijom rezultatom 31:27.

"Skidam kapu mojim igračima, bilo nam je teško pripremiti se, ali imali smo hrabrosti i igrali do poslednjeg atoma snage. Dali smo sve od sebe, malo sreće nam je falilo da uđemo u finale", rekao je selektor hrvatske reprezentacije Slavko Goluža novinarima u Beogradskoj areni.

Goluža je istakao da su za njega hrvatski igrači najbolji na svetu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je u nedelju zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji, pošto je u finalu u Ajndhovenu pobedila Crnu Goru rezultatom 9:8. Crnogorcima je nakon sjajnog meča punog preokreta pripalo srebrno odličje.

Selekcija Mađarske osvojila je bronzanu medalju u utakmici protiv Italije.

(Video: Deo finalne utakmice na EP u vaterpolu između Srbije i Crne Gore)


Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić ocenio je posle finalnog da je njegov tim zasluženo osvojio zlatnu medalju igrajući najbolji vaterpolo na turniru.

"Ceo turnir smo odigrali odlično. Dugo smo se spremali i mnogi nisu verovali da posle smene generacija 2008. možemo opet da se popnemo na krov evrope. Želim da čestitam momcima na odličnoj igri", rekao je Udovičić agenciji Beta.

Prvi reket sveta Novak Đoković pobedio u finalnom meču Australijan Opena španskog tenisera Rafaela Nadala rezultatom 3:2 nakon skoro šest sati igre (po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5) i tako po treći put osvojio titulu na turniru u Melburnu.

(Video: Finale Australijan Opena između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala)


"Nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih finala. Hvala svima... Privilegovan sam što stojim pored jednog od najboljih sportista svih vremena", kazao je Đoković na terenu po preuzimanju trofeja.

Nadal je sportski podneo poraz.

"Moram da čestitam Novaku, on i njegov tim su uradili fantastičan posao. Igraću tenis još mnogo godina i vraćaću se ovde. Uprkos porazu, ovo je fantastičan početak sezone. Proveo sam fantastične dve nedelje, a ovaj meč nikad neću zaboraviti", kazao je Nadal.
XS
SM
MD
LG