Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 06:15 CET

  Srbija

  Lideri Srbije u Banjaluci: Nastavak paralelnih veza

  Zvaničnici Srbije i RS u Banjaluci 26. decembra 2012.
  Zvaničnici Srbije i RS u Banjaluci 26. decembra 2012.
  U Banjaluci je u srijedu održana peta sjednica Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije, u čijem radu su, osim entitetskih zvaničnika, učestvovali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i srbijanski premijer Ivica Dačić. Centralne teme bile su saradnja u oblasti energetike, pitanja državljanstva, kao i zajednički nastup javnih preduzeća na drugim tržištima.

  Saradnja Srbije i RS u oblasti energetike treba da se postavi na organizaciono-formalni nivo koji bi obezbijedio zajedničko planiranje razvojne i strateške politike u toj oblasti – jedan je od osnovnih zaključaka Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije.

  Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je prioritete u energetskom sektoru:

  „Poseban zaključak se odnosi na potrebu definisanja odnosa vezano za uključivanje RS u projekat Južni tok - naš dodir na taj projekt je u Republici Srbiji. Zadužili smo ljude koji će raditi na operativnom usaglašavanju stavova i aktivnosti organa jedne i druge republike, kako bi se stvorili svi neophodni, formalni uslovi za realizaciju ovog projekta i što se tiče same RS, odnosno onoga što smo dogovarali sa ruskom kompanijom Gasprom.“  

  Govorilo se o projektima na srednjoj i gornjoj Drini, o saradnji između dvije elektroprivrede koje bi, kako je rečeno, trebalo da naprave zajedničku strategiju.

  Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se sa Republikom Srpskom traži osnov za zajednički nastup na drugim tržištima:

  „Za zajedničku proizvodnju pre svega, za uređivanje prostora u toj meri da nam firme, posebno ona javna preduzeća koja se bave snabdevanjem građana funkcionišu kao da su firme iz jedne države, da budu kompatibilne, da reaguju samo na poziv, da ne može da se desi da Srbija ima viška struje a da RS nema, ili da RS ima viška nafte a da Srbija nema.“ 

  Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je kritike da je u okviru posjete Bosni i Hercegovini prvo trebao da dođe u Sarajevo. Nikolić je naglasio da on poštuje državu BiH, ali da su projekti sa Republikom Srpskom zapravo najbolji vid saradnje, regulisan Dejtonskim mirovnim sporazumom.

  Projekte koji su ranije dogovoreni treba intenzivirati, a svakako raditi i na novima - poruka je koju je Nikolić poslao u Banjaluci:

  „Mnogo toga ćemo uraditi iskrenije i ozbiljnije nego do sada, iako je i do sada, priznajem, bilo i iskreno i ozbiljno, ali su uvek postojale nekakve autocenzure oko te saradnje. Što se Srbije tiče, ona nema nikakvu autocenzuru za saradnju sa bilo kojom državom u svetu, posebno ne sa RS.“    

  • Bosnia-Herzegovina - Meeting of officials of Serbia and Republika Srpska, Igor Radojicic and Nikola Selakovic, Banjaluka, 26Dec2012.
  • Bosnia-Herzegovina - Meeting of officials of Serbia and Republika Srpska, Banjaluka, 26Dec2012.

  Funkcioneri Srbije i Republike Srpske razgovarali su i o saradnji u oblasti poljoprivrede, odnosno upravljanja vodama. Savjet je razmatrao i pitanja državljanstva gdje, kako je rečeno, postoje određeni zastoji u administrativnim procedurama.

  Predstavnici Ministarstva pravde i Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS potpisali su sa srbijanskim Ministarstvom pravde i državne uprave memorandum o saradnji.

  U prijepodnevnim satima ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković sastao se sa predsjednikom entitetskog parlamenta Igorom Radojičićem, nakon čega je izjavio da memorandum o saradnji kao ključni momenat sadrži razmjenu iskustava:

  „Ta razmjena iskustava, neke zajedničke tendencije u razvoju zakonodavstva - u krajenjem, sve su ovo države nastale na prostoru jugoslovenske škole prava, koja je jedinstvena, koja baštini dosta sličnosti, pripadamo jednom pravničkom kulturnom miljeu i prednosti te pripadnosti treba iskoristiti maksimalno“, rekao je Selaković.

  Ministar Selaković najavio je i da će uskoro biti potpisan protokol između Srbije i BiH u vezi sa pitanjima procesuiranja ratnih zločina:

  „Srbija takav sporazum već odavno ima sa Republikom Hrvatskom. Šta će on promeniti? Promeniće u tom smislu što ćemo moći mnogo adekvatnije, mnogo bolje, mnogo efikasnije da razmenjujemo dokaze, da jedni drugima ukazujemo na stvari koje je potrebno procesuirati. Ako prilikom pružanja takvih dokaza neko nije u stanju nešto da procesuira zato što je skloniji političkom gledanju na zločin, a ne pravničkom, onda će to biti samo ljaga više na njegovim imenu i na imenu te institucije.“

  Maja Bjelajac

  U skoro dvije decenije novinarske karijere, izvještavala i istraživala o temama iz kulture, politike i društva za najveće medije u Republici Srpskoj o od 2006. radi kao dopisnik RSE iz Banjaluke.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari stranica of 2
      Naredni 
  Ime: Ana
  27.12.2012 19:56
  .Ovo jesu veze zasnovane na nacionalnim interesima ali idu u prvcu koji ce osim njima, koristiti i svima ostalima. Te veze su za obostranu dobrobit, a i za dobrobit ostatka BH i citavog regiona. To isto ne bih mogla reci za neke druge bratske veze tipa Albanci sa Kosova i iz Albanije.
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  27.12.2012 20:35
  Zašto?
  Odgovor

  Ime: Ana
  28.12.2012 13:19
  Zasto Albanske veze nisu konstruktivne ili zast Srpske jesu. Pa ne znam sta bih na to odgovorila, dragi Milivoje. Elem, ono sto sam htela reci je da veze Srba iz BH i Srbije smetaju samo zlonamernicima koji zele da objasne da Srbi imaju neku zaveru protiv ostatka BH ili regiona ili .... nebrojene su mogucnosti, a ja pitam kome smeta ucvrscivanje ekonomskih, kulturnih, politickih i drugih veza, pa i bratske ljubavi, sto da ne?
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  31.12.2012 17:01
  Ana, zapanjuju me biseri poput vas koji su spremni pisati komentare sadrzine koja je logikom i nezrelim argumentima te nepoznavanje teme je na nivou 1 razreda osnovne skole. Preporucujem vam da pisete na teme poput "zasto vam se vise svidja crvena haljina na Ceci a ne na Jeleni Karleusi" barem bi u tom slucaju vase rezonovanje imalo vise smisla.
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  28.12.2012 17:49
  Ana@
  Mi smo ipak punoljetne osobe,Ana..Tesko da bi i maloljetni tu pricu progutali ? Ocito si pripadnica srpskog naroda,cim proglasavas zlonamjernicima one koji sumnjaju u dobre namjere Srbije i rs-a !
  Traziti od Bosanaca da vjeruju na rijec Dodiku i Nikolicu,granici se sa ludoscu. Ko da im vjeruje poslije toliko ruznih izjava protiv BiH ? Jedino ti,i takvi poput tebe.Bosanci,ni slucajno...
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac Grad: KD
  29.12.2012 01:01
  Da li je dobro ako i ja argumentiram kao i ti? Sigurno nije, ali ja cu to ipak uraditi, da bi se mozda malo prepoznao:" Ocito si pripadnik" Bosnjackog naroda kad tako zakljucujes. Ali, god tebe je stvarno tako, ti cim otvoris usta, zna se sta cer reci. Iako ti pokusavas da nas slazes da ti je majka Svedjanka i da si ko toboz neutralan.
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  29.12.2012 10:29
  Anonimus@
  Zar se jos nisi opismenio,nesreco jedna ? Procitaj jos jednom svoj komentar i vidi nasta lici !
  Ko ti je rekao nesrecnice da sam neutralan ? Takvih na ovom forumu nema. Nego,brzo da si upisao vecernju skolu za nepismene? Niko te ne razumije !
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  28.12.2012 15:42
  A, albanske?

  Ime: Neruda Grad: Andi
  27.12.2012 18:37
  Zaista su prisutne prave teme za razgovor!
  Teme koje su u interesu obe republike!

  Ime: Aleksandar
  27.12.2012 15:36
  Predlazem redakciji RSE da otvori poseban forum pa da se svi presele tamo gde bi pisali do mile volje, vidim da mnogi pisu sa emocijama, neki sa mrznjom, neko iz ciste zlobe a forum je idealno mesto da se svi istresu do mile vole, po mogucstvu da nema cenzure. Valjda ce svima biti tako lakse u zivotu.
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: r.sumska
  27.12.2012 21:10
  Aleksander@
  Zdravo,brate !

  Ime: P. A.
  27.12.2012 11:39
  Vrlo jednostavno pravilo: cuvaj se politicara koji su unijeli nedavno rokoko namjestaj.
  Odgovor

  Ime: ciceron Grad: Backa
  27.12.2012 18:35
  Zaista prosto!
  Cuvaj se onih koji ne komentarisu temu ,a mozak im je na pasi!

  Ime: prognanik
  27.12.2012 00:17
  Sou program od cije predstave nema narod korisne vajde ,ovo je tako lazno i providno,dno dna-nije ni cudo sto je srpski narod na zacelju evrope po svim segmentima sto ekonomskog tako i razvojno -tehnickog progresa.,o kulturnim detaljima da i ne govorim ,vokabular nihovih glavnih lidera sve ti kaze,tresla se gora a mis dobijo pojacanje u cetnickim cizmama.

  Ime: Vojvodjanin Grad: Novi Sad
  26.12.2012 23:15
  Kraljevina Srbija najvise odgovara Srbiji. Granice kraljevine Srbije su bile od Beograda pa do Vranja.Treba vratiti kraljevog naslednika u Beograd i naravno vratiti sve ono sto je Srbija otela od svojih suseda: 1912 g -Kosovo (vec samostalno),1918 g Vojvodinu (jos se nije "otkacila" i osamostalila),Sandzak i jug Srbije /Presevska dolina/. Bosna i Hrvatska su bile inostranstvo za kraljevinu Srbiju...i njih treba da ostave na miru - pogotovo Bosnu i Hercegovinu. Sa vracanjem kraljevine svi gradjani Srbije i okolnih zemalja bice zadovoljni.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  27.12.2012 09:53
  Srpski narod mora prvo kriticki pristupiti dogadjajima sa prijelaza iz XIX u XX vijek, osuditi hladnokrvno ubistvo Obrenovica i vojni puc koji je uslijedio, te razmisliti dobro koliko je bilo pametno dovodjenje kralja kojem su jedine reference bile da je potomak Karadjordja i da je hajdukovao po Bosni. U ovim dogadjajima se kriju razlozi srpske patnje u I svjetskom ratu (Austro-Ugarska nije voljela ni druge drzave pa opet nijedna od njih nije toliko propatila kao Srbija). Karadjordjevici se isto tako nisu snasli u II svjetskom ratu, opet su pustili oficirima da vode politiku, prave drzavni udar a odricanje od cetnika je posebna prica. Srbiji ne treba nuzno monarhija nego joj treba mudrost i pragmatizam.

  Ime: gradjanin Srbije Grad: Srbija
  26.12.2012 15:36
  Nakon reci mrznje koje je gsn Izetbegovic nekoliko puta izgovorio protiv Srbije, te citajuci besramne komentare koje ovde "komsije" prosipaju a propagiraju srbofobiju ne preostaje nista drugo nego da mi Srbi gledamo SVOJA posla i svoj razvoj. Vi koji mrzite Srbe na svu srecu mozete samo to da radite, to je jedino sto znate. Sve ostalo je u nasim rukama, gradjana Republike Srbije i gradjana Republike Srpske. Ponavljam Republike Srpske, tako se zove po Dejtonskom sporazumu. Molim moderatora da zabrani uvredljive nazive.
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: tu,oko sumske
  27.12.2012 02:26
  g.Srbije@
  Kazes,treba da gledate svoja posla ?
  Zasto to niste radili 90-tih ?
  Ovo sto vam se sada desava,to vam je zetva,koju ste sijali tih godina ! Sto je najgore po vas,to nije kraj vasim problemima ?
  Kao slag na tortu slijede Vojvodina i Sandzak,a Bosna ce vam doci na kraju,kao kost u grlu !
  A vi se nastavite ku....ti !
  Odgovor

  Ime: Dusan
  27.12.2012 19:38
  Kazi mi dobitnu kombinaciju na lottu, kad vec znas sudbinu Srbije :)
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: r.sumska
  28.12.2012 21:35
  Dusan@
  Dobitna kombinacija je Bosna i Hercegovina..
  Dal' te interesuje gubitna kombinacija ?
  Odgovor

  Ime: Dusan
  29.12.2012 07:34
  Hahahaha, da, da !
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: r.sumska
  29.12.2012 10:33
  Dusan@
  Dobro,kad si navalio... Gubitna kombinacija ti je rs x 2 !
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  26.12.2012 21:54
  g.Srbije@
  Prika,da razjasnimo jednom za sva vremena. Dakle,dok god bude nosila taj naziv,ona ce za nas biti sumska,a znas li zasto?
  Zato sto ste pocetkom rata ekspresno ukinuli prefiks "bosanski"iz svih naziva gradova,(Posavinu takodje) i zato sto smatramo da ona nije samo srpska.Nadam se da si dovoljno bistar,i da si ovo razumjeo.
  PS.Previse se ljutite zbog toga,iako vam je gsn.Milivoje rekao, da mi to samo tepamo njoj !
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  26.12.2012 17:33
  Republic of Šumska je nadimak tog entiteta, takoreć' od milošte.
  Ne shvatam kako vam termin "entitet" nije uvredljiv, a "Šumska" jeste?

  Prihvatljivo Vam je da živite u dejtonskoj odrednici koja znači "pojma nemam kako bih OVO nazvao", a smeta Vam naziv koji ukazuje na prirodna bogatstva koja ekspoatišu najbolji sinovi tog "entiteta", i koje je drug Radovan obećao svim entitetlijama kao osnovu nove srbske ekonomije?
  Takođe, pomenute šume su predstavljale ekonomsku osnovu srbstva još od vremena deli Radivoja i ostalih rodoljubivih pljačkaša i secikesa!

  Šumstvo je srž srbskog identiteta! A identitet je za nas Srbe svetinja!
  Odgovor

  Ime: Alija Alijagic
  26.12.2012 21:02
  Pustite vise Republiku Srpsku na miru. Ona je odavno otisla iz BiH-a. Treba se fokusirati na mirno rzrjesenje sa Hrvvatima i Mirna Bosna. Hvala vam Milivoje sto pokusavata da brinete za Bosnjacke interese, ali sad mislim da je bolje da se jednom rzgranice svi sa svim.
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  27.12.2012 20:16
  A.Alijagic(u limburgu)@
  Da si Bosanac-katolik vidi se iz aviona,i nije mi jasno sto se krijes
  iza muslimanskog imena?
  Pa jos i bezobrazan ! Zahvaljujes se gsn.Milivoju sto brine o
  Bosnjacima!?
  Providno i naivno,prikane...
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  26.12.2012 23:32
  More razgranicenje ali nama Banjaluka, Doboj, Brcko, Srebrenica, Trebinje :) Granice RS nisu upitne samo dokle je ona u BiH, to je osnovni uvjet Mitovnog sporazuma, a ako RS hoce da bude samostalna onda ce ponovo morati pregovarati granice.
  Ili jos bolje, evo neka RS ide, ali ne damo joj Brcko, koje svakako i nije u njoj :) Hahahaha.
  Odgovor

  Ime: Rambo
  26.12.2012 22:52
  @Ilija Ilijevic
  Razgranici se i resi prvo situaciju u Srbiji. Srbija je tkz nasljednica bivse Jugoslavije /priznanje nije trazila/ cije raspadanje jos nije
  zavrseno.Zavrsiti ce se kada se resi pitanje Vojvodine -zadnje federalne jedinice bivse Jugoslavije,Sandzak dobije isti status kao i srpski entitet u Bosni a jug Srbije /Presevska dolina/ sve ono sto i Srbi na severu Kosova. Posle toga problemi Bosne i Hercegovine bice minorni i lako resivi.
  Odgovor

  Ime: Dusan
  27.12.2012 19:40
  @Rambo

  Hahah, smijesan si ba..
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  26.12.2012 21:36
  Dragi Alija, slažem se s Vama da Šumsku treba pustiti niz vodu.
  Najveći problem s njom nije u tome što ona eto "otkida komad živog tkiva BiH", nego upravo to što daje sjajan izgovor BiH eliti za javašluk. "Mi bismo išli napred, al' nam ne dadu dušmani..."
  Mora se grabiti napred, a zemlja ne trune i ne propada, i neće je niko u džepovima odneti...
  Odgovor

  Ime: Ilija Grad: srb
  26.12.2012 19:06
  O cemu li ti pricas covece..Znas li uopste gde se nalazis

  Ime: viza za pakao
  26.12.2012 14:52
  neznam o cemu ova dvojica pricaju kad se vide? u kafani bez para nema ni muzike. prazna kesa ne drma nigdje, pa bogami ni u Bosni :-))
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  26.12.2012 19:04
  Ne znam je li Vam palo na pamet da ovde postoji grupa (tačnije klasa ili kasta) koja ništa ne plaća?
  Oni ne dreše kesu. Oni ne plaćaju molere, zidare, ugostitelje, muzikante... Ni ne pita se. Podrazumeva se.

  Što ne učih školu za tita!?
  Odgovor

  Ime: Dusan
  26.12.2012 22:17
  Milovoje, sve nesto razmisljam da ti nisi vanbracni sin Petra Lukovica a da to ni ne znas? Takav intelekt se na daleko oseti..
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: R.Kosovo
  27.12.2012 13:30
  Dusan@
  I ti bi mogao biti Drazin sin,a da toga nisi svjestan ! Mnogo podsjecas na njega.
  Odgovor

  Ime: Dusan
  27.12.2012 19:35
  Veruj mi da bi mi bila cast :)
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: r.sumska
  27.12.2012 21:26
  Dusan@
  Ma,nisi to trebao ni napisati ! To se vidi iz aviona,po komentarima.
  Budi sretan,istomisljenika imas 80% od cijele populacije!!
  A hvalite se,kako ste svi bili partizani,s izuzetkom jedne manjine!?
  Pa,gdje nestase partizani, pajdo ?

  Ime: fred Grad: usa
  26.12.2012 13:30
  Gospodo, vi koji zaradjujete veoma dobro na grbacama vasih gradjana, vi koji se nalazite na pozicijama vlasti sa kojih mozete poduzimati radnje i cilju zastite drzave na ciji racun tako dobro zivite, vi bi trebali prvi procitati USTAV vase drzave, a on se slucajno zove OPSTI OKVIRNI SPORAZUM SPORAZUM ZA MIR U BOSNI I hERCEGOVINI,(ako ga nemate, mozete ga naci na internetskim stranicama) a taj se dokument krace zove Dejtonski sporazum. Na taj se sporazum pozivaju najveci neprijatelji drzave koju bi vi trebali prvi da branite."Brane" ga oni koji su do jucer rusili, palili, ubijali sve sto nije od "krsta sa tri prsta" i koji jos uvijek sanjaju o komadu Bosne i Hercegovine, kao ratnog plijena, pozivajuci se na "Dejton", izvlaceci iz kontesta samo ono sto njihovim trenutnim ciljevima odgovara, pocevsi od laznog predstavljanja nekakvog garanta dejtonskog sporazuma (to nigdje ne pise u tom sporazumu), nepostivanja odluka visokog predstavnika (jedinog tumaca Dejtonskog sporazuma), tumacenja suvereniteta drzave i i prava entiteta o uspostavljanja paralelnih veza , presucujuci SAGLASNOST PARLAMENTARNE SKUPSTINE BOSNE I HERCEGOVINE (TO ZNACI I SAGLASNOST OBA SKUPSTINSKA DOMA), a sve to spada u domen VANJSKE politike i ta oblast pripada predsjednistvu i ministarstvu vanjskih poslova.Dakle postoje realne institucije da se 'specijalne veze" drze pod drzavnom kontrolom. To sto gospda Izetbegovic, Komsic , Radmanovic (koga placa Drzava da stiti njene interese, prije svega,a ne SNDS), Vijece ministara, zajedno sa ministrom vanjskih poslova gospodinom Lagumdzijom, i na kraju, a moze i na pocetku, PARLAMENTARNA SKUPSTINA, gdje postoje poluge za zaustavljanje protivustavnog djelovanja. Treba samo raditi posao za koje su svi imenovani i previse dobro placeni. Pa, ne mogu strani drzavnici i drzavni djelatnici ulaziti na teritoriju druge drzave bez njene saglasnosti i njenog odobrenja. To znaju i diplaomate koje se pripravnici u diplomatskim sluzbama, a da ne ovorimo o drzavnicima.
  AKO gospodo< niste razumjeli sta je pisac htio da kaze, pitanje: Kako bi gospoda Nikolic i Dacic reagovali da im zene imaju "specijalne" veze sa komsijama?!

  Ime: Anonimni posjetilac
  26.12.2012 13:13
  Dobro dosli u Republiku Srpsku .
  Odgovor

  Ime: Damir Grad: Bosanska Posavina-BiH
  26.12.2012 17:27
  ...Dok je ne izbrise neka "Oluja" slicna onoj u Hrvatskoj. Bice mjesta za sve njih u Srbiji.
  Odgovor

  Ime: Dusan
  26.12.2012 15:30
  Hvala.
  Odgovor

  Ime: Don Kihot
  26.12.2012 14:30
  Nikad cuo. Objasni nama gdje se nalazi to cudo ?? Da li pored Mongolije ili Obale Slonovace. Mozda je nepostojeca kao sto je i tvoje ime.Znam za Republiku Srbiju,medjunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu,drzavu Hrvatsku,samostalnu drzavu Crnu Goru i samostalnu Republiku Kosovo.One postoje po odredbama i pravilima Medjunarodnog prava. Sve ostalo je guslanje nepismenih pastira i cobana.
  Odgovor

  Ime: alexandar.nis Grad: Srbija
  27.12.2012 04:59
  "...i samostalnu Republiku Kosovo.One postoje po odredbama i pravilima Medjunarodnog prava."...

  Po kom to medjunarodnom pravu? Gde je to upisano u kojim odredbama i po kojim pravilima!? Lupetaš...
  Daj mi link gde si ovo procitao, i napisacu da ja lupetam!
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  31.12.2012 18:20
  Pa, dobro, brate, jesmo li koliko odomad kukali i zapomagali da se Međunarodni sud pravde izjasni o "jednostranom" proglašenju kosovske nezavisnosti.
  I narečeni Sud se izjasni i dade mišljenje koje glasi "proglašenje nezavisnosti Kosova nije protivno međunarodnom pravu".

  Jeste li to zaboravili namerno ili slučajno?!
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  26.12.2012 16:26
  Zao mi te al to je tvoja bolest.
  Odgovor

  Ime: Aleksandar
  26.12.2012 16:05
  Ako nisi cuo i neznas gde se nalazi tim bolje, lakse cete podneti njenu nezavisnost i ujedinjenje sa Srbijom a kad se to desi mozete je nazivati kakvim god hocete pogrdnim imenima, za Srpki narod je najvaznija sloboda.
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  26.12.2012 21:32
  Aleksander@
  Ti bas ne odustajes od svoje nacionalisticke matrice !?
  No,dobro..Samo ti nastavi.
  Nego,da te ne zaboravim upitati : pronadje li 'leba ti, KUKOLJDAN na kalendaru?
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  26.12.2012 18:56
  Liebe Aleksandar, ja nisam uveren da biste dobili većinsku podršku za to "ujedinjenje" kada bi se održao referendum u Srbiji.
  Doduše, ne bi nam bilo prvina da nas niko ne pita s kim i kako želimo da živimo...

  Uporno nas provodadžišete te Kosovu, te Šumskoj, u incestnoj smo vezi s Crnom Gorom, a zvanično smo već udati za Rusiju & Belorusiju!! Pa to što vi nama Srbima radite, toga nema ni u TV sapunicama!! (Očekujem da nam pokuca Marko Slobodanov Milošević, naše dete iz prethodnog braka.)

  Slažem se da je za srpski narod najvažnija sloboda i slobodna ljubav, ali ne moraju svi po nama da jašu, aman!
  Odgovor

  Ime: Sandy Grad: Beograd
  26.12.2012 14:18
  Vec postoji Republika Srbija. Da bi se znalo o cemu se radi ubuduce napisite "republika sumska"-Bosna. Tada ce svima biti jasno o kakvoj tvorevini je rec.To cudo i monstrum moze da impresionira samo polu-pismene seljake i nacionalno ostrascena osobe ali ne i sve ostale.
  Odgovor

  Ime: beli Grad: usa
  26.12.2012 15:58
  Svima na ovom forumu je jasno gde je Republika Srpska. Mrznja prema njoj nemoze da je negira.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  26.12.2012 23:38
  Ja znam gdje RS nije, a to je Brcko :)
  Odgovor

  Ime: malo morgen Grad: Skandinavija
  26.12.2012 21:35
  beli@
  Naravno da znamo gdje se sumska nalazi.U nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.
  Odgovor

  Ime: plavi Grad: Srbija
  26.12.2012 19:10
  Bravo Beli! Srbomrzci mogu samo da postiraju poruke mrznje, nase je da gradimo odnose izmedju Republike Srbije i Republike Srpske. Ne treba se preterano obazirati na ove brojne poruke mrznje.
  Odgovor

  Ime: Crni
  26.12.2012 19:02
  Beli
  Pogledaj da ne postoji jos neka "republika srpsko/sumska" u USA ili Kanadi. Ako ima, ovi iz BiH-a ce se udruziti sa njima u federaciju ili konfederaciju,zavisno od "pravnog znanja" i znanja geografije. Vezu ce uspostavljati vazdusnim putem preko "Air srpsko-sumska".
  Komentari stranica of 2
      Naredni 

  Poslušajte: Program za Srbiju

  Galerija

  Fotogalerija Karikature Predraga Koraksića Coraxa

  Jedan od najprepoznatljivijih karikaturista u Srbiji Predrag Koraksić Corax stalni je saradnik Radija Slobodna Evropa i jednom sedmično objavljujemo njegov komentar političkog života Srbije bez reči.

  Srpski s mukom

  Pančić: Gužva na listiću

  Šta god da nas čeka, bolje je da dođe što pre. Posle ove nedelje, kao ni posle prethodnih izborih nedelja u prethodnih četvrt veka, niko u Srbiji neće imati izgovor da nije imao mogućnosti da bira i da se pita, piše u kolumni Teofil Pančić
  Dalje/More
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

  Program u biblioteci razvija kreativost kod dece

  Djeca iz predgrađa Vašingtona Aleksandrije učestvuju u programu pod nazivom “STEAMtivity”, koji je dijelom finansiran zahvaljujući donaciji Američkog udruženja biblioteka i kompanije Dizni...

  Černobil kao egzotična turistička destincaija

  Svake godine hiljade turista posete Černobil, a broj zainteresovanih postojano raste, a oni koji su ga obišli, slažu se da je poseban, jer je to jedino mesto na planeti na kojem se takozvani Sudnji dan - već odigrao...

  Naučnici ne odustaju od nukelarne fuzije

  Novi direktor projekta ITER, francuski fizičar i hemičar dr Bernar Bigo kaže da je reaktor najzad na putu da bude dovršen... njegovo sastavljanje bi moglo da bude završeno do 2025, dok bi prvi eksperimenti mogli da počnu 2028. godine...