Dostupni linkovi

Legendarna Whitney Houston umrla u 49. godini




RSE

Poznata američka pjevačica i glumica Whitney Houston umrla je u Los Anđelesu u 49. godini.

Pjevačica je u trenutku smrti bila sama u sobi luksuznog hotela Beverly Hilton u Los Angelesu u Kaliforniji.

Član njene pratnje prijavio je da se pjevačica ne odaziva na pozive i pozvao obezbjeđenje. Ljekari hitne pomoći pokušali su sa reanimacijom, ali bez rezultata. Houston, koja se godinama borila sa drogom, proglašena je mrtvom u 15.55 po lokalnom vremenu.

Kad su bolničari došli u hotel beživotno tijelo pjevačice već je bilo izvađeno iz kade pa će se tek nakon autopsije znati da li se udavila, predozirala ili umrla zbog nečeg sasvim drugog. Policajci u sobi nisu čak pronašli ni alkohol pa vjeruju da pjevačica nije pila, ali bilo je puno bočica s lijekovima.

Uzrok prerane smrti pjevačice biće poznat nakon obdukcije.

Poznata pjevačica je umrla uoči dodjele nagrade Grammy, u istom hotelu gdje je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi.


Najnagrađeniji ženski izvođač svih vremena

Whitney Houston je na vrhuncu karijere bila tokom 90-ih godina, a proslavile su je pjesme "How Will I Know," "Saving All My Love for You" i "I Will Always Love You". Dobila je nekoliko Grammy nagrada uključujući i one za najbolji album i pjesmu godine.

Dugi niz godina bila je ovisnica o narkoticima do čega je najviše došlo usljed velikih problema u braku s muzičarem Bobbyjem Brownom.

Houston je uvrštena u "Ginisovu knjigu rekorda" kao najnagrađeniji ženski izvođač svih vremena.

Tokom svoje karijere, koja je počela kada je imala 11 godina, Houstonova je dobila šest nagrada "Grammy", 15 muzičkih nagrada "Billboard", 21 američku muzičku nagradu, dva "Emmyja" i mnoga druga priznanja.

Houston je izdala je sedam studijskih albuma, prodala oko 170 miliona CD-ova, singlova i video snimaka.

Ona je poznata i kao glumica, posebno po ulozi u hit filmu "Tjelohranitelj" iz 1992. godine gdje joj je partner bio Kevin Costner.
XS
SM
MD
LG