Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 11:54 CET

  Kosovo

  Kosovu i dalje izmiče stolica u UN

  Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku
  Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku
  Kosovo se ne može hvaliti priznanjima sve dok ne osigura stolicu u Ujedinjenim nacijama, ocenjuje bivši ministar spoljnih poslova Skender Hyseni.

  Vlasti u Prištini ipak su zadovoljne dinamikom priznanja nezavisnosti Kosova, ali analitičari navode da je konsolidacija unutrašnjih institucija države i nemogućnost sprovođenja Ustava na celoj teritoriji zemlje, jedan od glavnih faktora zašto Kosovo još uvek nije dobilo obećanih 100 priznanja.

  Na petogodišnjicu nezavisnosti Kosovo je priznalo 96 država, dok su još druga dva priznanja i dalje diskutabilna. Kosovski premijer je par dana pre proglašenja nezavisnosti 2008. godine izjavio da će Kosovo već na početku priznati već 100 država.

  „Imamo potvrdu da je oko 100 država spremno da prizna Kosovo odmah nakon proglašenja nezavisnosti“, kazao je tada Hashim Thaçi, dodajući da niko u Beogradu neće moći da utiče na pozitivna dešavanja oko proglašenja i priznanja nezavisnosti.

  Pet godina kasnije, Kosovo je priznalo nešto više od 90 država.

  Činjenica da Srbija ne priznaje Kosovo, što je slučaj i sa pet država Evropske unije, te i to da Rusija može da predstavlja smetnju na putu Kosova ka članstvu u UN, glavne su prepreke u procesu daljeg priznavanja i učlanjenja Kosova u međunarodne institucije.  

  Ministar spoljnih poslova Enver Hoxhaj u izjavi za RSE navodi da je do sada polovina UN-a priznala Kosovo, te da se trenutno radi i na novim priznanjima iz Azije i Afrike.  

  „Tokom ove godine posetama državama u Aziji, Africi i na Bliskom Istoku maksimalno sam se zalagao da se broj priznanja poveća. Prošle godine smo zabeležili veliki uspeh s obzirom da je Kosovo učlanjeno u Evropsku banku za obnovu i razvoj, a ove godine apliciraćemo i za još par međunarodnih organizacija i siguran sam da će doći do konkretnih rezultata“, kazao je Hoxhaj.

  Tri faktora

  Bivši ministar spoljnih poslova, trenutno poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Skender Hyseni, istakao je da se Kosovo ne može ponositi priznanjima sve dok sebi ne osigura stolicu u UN-u.

  Skender HyseniSkender Hyseni
  x
  Skender Hyseni
  Skender Hyseni
  „Činjenica da Savet bezbednosti nije uspeo da se složi oko Ahtisarijevog predloga za nezavisnost Kosova, otežala je znatno ceo ovaj proces, i umesto da Kosovo priznaju sve države UN-a, mi smo morali da radimo na lobiranju sa svakom državom pojedinačno", kaže on.

  On dodaje da i u slučaju da Kosovo obezbedi dve trećine priznanja država-članica UN-a, stav Rusije prema Kosovu bi i dalje ometao put ka članstvu u ovu organizaciju.

  „Kosovo mogu priznati sve članice UN-a osim Rusije i Kine, ali Kosovo opet neće postati članica UN-a bez preporuke Saveta bezbednosti, a do te preporuke može doći samo ukoliko Rusija i Kina ne iskoriste veto“, kaže Hyseni.

  Kosovski analitičar Behlul Beqaj smatra da je prognoza premijera da će biti 100 priznanja bila poprilično nerealna, te dodaje da postoje tri glavna faktora koja su uticala da više država prizna Kosovo.   

  „Mislim da se radi o ozbiljnim problemima konsolidacije unutrašnjih institucija države i nemogućnosti da se u ustavnom smislu sprovede sve što se integriteta i suvereniteta zemlje tiče. Druga stvar, mislim da je to povezano direktno sa razjedinjenjem evropske zajednice jer se vidi da nisu baš utanačeniji interesi svih članica evropske zajednice. Treća bi mogla biti mogućnost raznih interesa u međunarodnoj zajednici gde bi možda Rusija imala jedan poseban status, zajedno sa Kinom i ostalim zemljama koje podržavaju Srbiju u nastojanju da jednostavno sačuva način kako ona to predstavlja svoj teritorijalni integritet“, navodi Beqaj.

  Beqaj stoga dodaje da nema razloga za razočarenje dosadašnjom dinamikom priznanja imajući u vidu pomenute faktore.

  Kosovo je do sada priznalo preko 90 država, a zemlja se na međunarodnim konferencijama predstavlja uz fusnotu koja objašnjava da natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je s Rezolucijom UN-a 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti.

  Amra Zejneli

  Diplomirala žurnalistiku i studije Evropske unije u SAD. Novinarstvom se počela baviti 2001. godine. Radila kao dopisnik Radiotelevizije Kosovo. Radiju Slobodna Evropa se pridružila u maju 2010. godine.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: Džemal
  13.02.2013 11:57
  RAZMIŠLJAM;
  Nisam nikakav stručnjak za međunarodno pravo, pa samo razmišljam:

  Šta bi bilo kad bi se ujedinile Albanija i Kosovo? Da li bi UN mogla to ignorisati ili bi Kosovo "na mala vrata" postalo članica UN?
  Srbija zanemaruje tu mogućnost, (a ni to nije nemoguće), pa je za Srbiju bolje da ublaži svoj stav do Kosova.
  Skoro sam ubijeđen da bi oni koji su do sada priznali Kosovo, priznali i ujedinjenje, a to je za Srbiju još najgora varijanta.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  15.02.2013 22:58
  Nato nije bombardovao Srbiju da bi dao Kosovo Albancima vec da bi stvorio bazu i radio sta mu se svidi .Ko pita sta gradjane Kosova.Nato je vlast samo im treba pristanak Srbije na takav scenario.
  Odgovor

  Ime: vuk Grad: ch
  14.02.2013 21:29
  Gosn Dzemal@ pa nema tu "ublazenja stava" - tu je ili ća ili bu.
  Ne moze se biti malkice trudan.

  Ime: Denis Perkovic
  12.02.2013 21:33
  Eto,
  "da komsiji krepa krava" nam je cilj, i od tog meraka (kad komsiji krava stvarno crkne) nam je sve lijepo i krasno u dusi, jelte?
  To je kao kad je bilo " ako Dubrovnik nece biti Serbski, a onda ga nece ni biti", jelte?
  Kako more covjek zivit' od zla cilja onom drugom, pa cak i sada, nakon sto je krvavo senlucenje okoncalo?
  Licno mislim da taj otrov, na kraju, ipak unisti vlasnika istog, a ako jedna krava krepa susjedu, on ce drugu kravu nabaviti......
  Odgovor

  Ime: Aleksandar
  12.02.2013 23:50
  Gospodine Perkovicu, hocete da kazete da vi ne biste pozeleli neuspeh Republici Srpskoj na medjunarodnom planu kada bi u buducnosti proglasila nezavisnost?
  Vi pisete kao da se Srbija raduje nekoj prirodnoj nepogodi koja je nedaj boze zadesila Kosovo ili nesto slicno sto je potpuno nerazumljivo razmisljanje sa vase strane.
  Odgovor

  Ime: Tristan
  13.02.2013 19:08
  Aleks
  Bosna i Hercegovina je medjunarodno priznata drzava gdje jedan od njenih entiteta/regiona nosi interni nasiv "republika sumska".Ovaj monstrum od regiona koji je nastao masovnim etnickim ciscenjem (Bosnjaka -u prvom redu) nezapamcenim od II svetskog rata se ne moze usporedjivati sa nijednim regionom u susjedstvu ili Evropi. Pogotovo ne sa Kosovom koje je dobilo medjunarodno priznanje jer je slicno Bosni stradalo od istih ljudi i iste veliko-srpske politike. Trebas praviti razliku izmedju goluba i kobca.
  Odgovor

  Ime: vuk Grad: ch
  14.02.2013 21:25
  Gospodin Tristan@ kao prvo pozdravite gospodju Izoldu.
  A kao drugo - mi smo davno odustali od velike Srbije,
  sada se radi na PRIRODNOJ SRBIJI :)
  Odgovor

  Ime: Veljko
  14.02.2013 02:40
  Entitet u BiH u kome su vecina Srbi ima svoje lepo ime pod nazivom Republika Srpska, ne znam zasto vam je mrsko da izgovorite pravilno njen naziv.
  Odgovor

  Ime: Dante
  15.02.2013 00:19
  @Veljko
  Da malo bolje poznajete stvari i da niste nacionalno ostrasceni znali bi da je u djelu Bosne i Hercegovine koji sebe naziva "republika srpsko-sumska" (ovo sumska se navodi da bi se ovo cudo razlikovalo od Republike Srbije) 1991/92 god zivjelo 46% lica koja su sebe dozivljavali kao BiH Srbi dok su 54% bili oni koji su se osjecali kao Bosnjaci,BiH Hrvati...i ostali ne-Srbi.
  Sada su u ovoj sumskoj tvorevini BiH Srbi u vecini posle masovnih ubistava i etnickih ciscenja svojih susjeda Bosnjaka (u prvom redu) BiH Hrvata..i ostalih u ratu 1992-95 god. Ovakve monstrum tvorevine nemaju perspektive i pitanje je dana kada ce se raspasti. Bolje je da to bude iznutra nego iz vani.
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: r.sumska
  14.02.2013 23:41
  Veljko @
  Ja ne mogu iz cisto ekoloskih razloga.Ja naime jako volim sumu !
  Odgovor

  Ime: stipu ga nime Grad: r.sumska
  15.02.2013 22:12
  strasni vuk@
  Ne brini ti za to . Ja volim Federalne sume,gdje nema ni zlih ljudi,a ni zlih vukova .Sve pitomo,da pitomije nemre bit ! Tam' u njih su i zli vuci i zli ljudi.
  Odgovor

  Ime: vuk Grad: ch
  15.02.2013 13:50
  stipu ga nime@ ma bolje izbjegavaj ti sumu, hladno je i vlazno tamo, a u njoj zivi i strasni vuk. A more bit da tu zivi i zla vjestica
  u kucici od baklava, hurmasica i kadaifa.... znas sta mislim...
  ona prica o Irfici i Mejrici... pardon Ivici i Marici.
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  14.02.2013 17:57
  Ja nemam problem s tim "lepim imenom" tek tako.

  Ja imam problem s tim što je postojanje te tvorevine (entiteta) omogućeno genocidom (ili. eufemistički - etničkim čišćenjem) i agresivnim ratom koji je Republika Srbija (njena vojska, policija i bašibozuk) vodila protiv Republike BiH.
  Imam problem s tim što tzv. Republic of Srpska uzurpira srpsko ime koje joj ne pripada i što to ime trajno vezuje za zločin koji joj prethodi.

  Dakle, preferiram izraz Šumska, jer mi od "srpska" zastaje knedla u grlu.
  Odgovor

  Ime: Dusan
  16.02.2013 19:34
  Liebe Milovoje gde je bila 1941 UDBA i JNA na teritoriji NDH?
  Odgovor

  Ime: vuk Grad: ch
  15.02.2013 22:41
  Milivoje@ ako treba da te malo lupnemo po ledjima zbog
  zastoja knedle u grlu - samo zovi upomoc - tu smo :)
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  15.02.2013 22:21
  Bogara ti,svakim danom ih je sve vise .Nicu k'o pecurke.Kao da je neko raspisao konkurs za prijavljivanje najekstremnijih . Nema sta,mora se priznati,sami krem i perjanice ekstremizma .Od zla oca,od gore matere .Aferim !
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  15.02.2013 21:22
  A, jeste li, Veljko, pomislili nekada kako bi bilo da beogradska UDB, JNA i "vođi srpskog naroda u BiH" nisu ni započeli rat?!
  Da li Vam je to ikada palo na pamet?
  Odgovor

  Ime: malo morgen Grad: Skandinavija
  15.02.2013 18:29
  Dusan@
  Zasto bi ga imao u Hrvatskoj,Dusane ? Pa tamo nema r.sumske !
  Odgovor

  Ime: Veljko
  15.02.2013 15:29
  Cenim vas stav ali takodje i stavove Srba konkretno mojih prijatelja koji su za vreme rata u BiH proterani sa teritorije koju su kontrolisale snage armije bih, oni su nasli zastitu u Republici Srpskoj i najeze se na samoj pomisli sta bi bilo sa njima da ih Srpska nije zastitila od mudzahedina i drugih krvozednih ratnika.
  Kao sto tebi zastaje knedla u grlu od imena srpske tako i njima od bih.
  Odgovor

  Ime: Dusan
  15.02.2013 07:49
  Liebe Milivoje, a problem sa Republikom Hrvatskom nemas?

  Ime: Гојко Grad: Република Српкса
  12.02.2013 09:41
  Тамо неки мали зли Јеремић вам покварио планове!
  Odgovor

  Ime: VB Grad: Beograd
  12.02.2013 12:41
  Vi,me Gojko,prosvetiste i prosvetliste,ali i nehotice poniziste!
  Zivela sam u naivnom ubedjenju da je Jereimic u UN zbog strucnih i ljudskih kvaliteta,a on je tamo da za Ruse i ostale kvari nekome posao?!
  Za nas nema srece ni dalje buducnosti(one koju necemo doziveti ni vi ni ja,ali bi trebali nasi unuci i praunuci)ukoliko nam zlocinjenje i pakost budu glavna strategija.A sve to sa blagoslovom?!
  Albanci su nase komsije sa kojima moramo ziveti sto bolje i lepse na obostranu korist,dok su SAD,Rusija i Kina daleke,velike i mocne zemlje kojima mi sami zelimo da budemo moneta za potkusurivanje.
  Tesko je naci bedniji polozaj u ovom uzburkanom svetu,a jos i biti ponosan na taj polozaj.
  Odgovor

  Ime: Kole
  13.02.2013 22:12
  Gospodine koji se potpisujete pod VB, Djoni, Stari Beogradjanin, Vojvodjanin,... vec sam vam dokazao da niste iz Beograda, te da niste zensko, jer imam postove u kojima se izrazavate kao musko. Dakle nepotrebno je da i dalje pljujete protiv srba pod laznom lokacijom koju ste vidjeli samo na razglednici.
  Odgovor

  Ime: VB Grad: Beograd
  14.02.2013 09:24
  Jadnice,sebe ste dezavuisali,Kosovo niste spasili jer za to niste ni vlasni,a ja sam i dalje zensko iz Beograda,sta god vi nesrecnice,trabunjali.Ako su vam svi dokazi kao ovi,vratite se u skolu.Ako ste za to sposobni.I:ne vredjajte ljude koji se potpisuju kao Djoni,Stari Beogradjanin,Vojvodjanin.Vasu prostotu i konfuziju niko ne istice,ali,postedite nas lupetanja i bolesnih kombinacija.Niste sposobni da bilo sta dokazujete kad su vam nepoznate cinjenice,nesreco bozija.
  Jadni smo svi mi ako vi bilo koga spasavate i,ne daj boze,spasite..
  Za zdravorazumske ucesnike:raspravljali smo o stolici u UN koju su dobili i Palestinci,mada je PLO decenijama plasio svet teroristickim akcijama,pa nema razloga da ne dobije i Kosovo,a jos manje razloga postoji da Srbi koce to clanstvo,posto smo zainteresovani za stanovnistvo i sakralne spomenike na istom.
  Ne preuvelicavajte svoje detektivske moci niti ukljucenost u svetsku zaveru protiv Srba:vecina ljudi ovde pisu o onome sto misle,pod nickovima koje su izabrali,ni jednog trenutka ne razmisljajuci o svetskoj zaveri protiv Koleta,niti vecinu(zvinjavam se sto govorim u tudje ime)zanima takva jednostrana i poremecena odbrana Srbije.Mi bsmoi da zivimo u zemlji koja moze i zeli da uvazava sve i trenutno smo-zahvaljujuci takvima kao vi koji se mnogo derete a malo korisnog radite-manjina.Ali,Srbija ne lezi na vama,nego na nama,koliko god vama to paradoksalno zvucalo.
  Odgovor

  Ime: dejan za vb Grad: bg
  15.02.2013 10:15
  A po cemu Vi gospodjo mislite da ste vecinavi koji radite na denacionalizaciji Srba i svega sto je srpsko.Mislite li da radite u korist svoje stete?
  Odgovor

  Ime: VB Grad: Beograd
  15.02.2013 22:29
  Nemojmo biti toliko pretenciozni,dragi g. dejane.Daleko smo i vi i ja,kao i vecina diskutanata od denacionalizacije Srba.,a iskreno verujem da ni srpstvo,hrvatstvo,bosnjastvo...ne mozemo potkopati ovakvim razgovorima.Razmisljajte o ovome kao o partiji saha:treba da razmotrimo sve poteze,da nas svaka partija ponovo ne iznenadi,posto su nam do sada nepripremljeni igraci uglavnom stvarali probleme iz kojih je proizilazilo da se igramo u korist sopstvene stete.U sahu su to kucne analize,a ovde razgovori ljudi koji o istim problemima imaju razlicito misljenje cak i onda(mozda bas zato)sto pripadaju istoj naciji i/ili veroispovesti.
  Odgovor

  Ime: Djoni
  12.02.2013 14:04
  VB
  Potpuno ste u pravu.Srbija danas lici na Albaniju iz vremena Enver Hodze koja nije imala nijednog prijatelja u svom okruzenju a prosipala je non-stop otrov oko sebe.I tadasnja Albanija je bila "prijatelj" sa Rusijom (u pocetku) i Kinom -kasnije.Od toga nikakve koristi nije imala. Danasnja Srbija se vratila na njene pozicije od prije 40 godina.A svijet se u medjuvremenu totalno promjenio.Treba neko to napokon da im javi.
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  12.02.2013 11:34
  Gojko@
  A kad je to Jeremic postao Kinez,Gojcilo ?
  Odgovor

  Ime: dejan za jasara Grad: bg
  13.02.2013 21:29
  I?
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  14.02.2013 23:55
  mali od kuzine@
  Sta je mali,nesto ti nije jasno ? Pazi,bogarca mu njegovog,ukajtario mali upitnik i usklicnik ! To je vec zabrinjavajuce.Znaci,nije ti jasno nista,zbunjen si totalno. Objasnio bih ti (posto ne znas rebuse)svoj komentar,ali mi se nece ovako kasno.Mucni malo svojom glavom,zasta ti sluzi ?

  Ime: kriticar Grad: finska
  11.02.2013 18:37
  Problem Kosova je i problem Bosne gotovo identican ,drzave postoje cisto formalno ,sve konce vuku drugi,oko Bosne srbija se pita oko koosvara rusija i tako ce biti sve dok srbi ponovo procjene da je kucnuo momenat da vrate nazad "svoje" teritorije i prosire se ko i dosad sto su radili.bude malo halabuke al se sve skupa zavrsi sa novim konferecijama i valom izbjeglica a na terenu ostaje oteto i njihovo..svaki drugi komentar ne priznajem jer ovo je fakta.ko ne shvata to je njegov problem,..kako mogu nekoga da priznam i volim ko rodjaka i druga a nedam mu u kucu da popijem kaffu ? malo je glupo poredjenje al je zbilja u praksi tako.
  Odgovor

  Ime: 0123456789 Grad: 9876543210
  13.02.2013 08:51
  Kriticar Vi ne zivite u Finskoj....Prevedite ovaj Vas komentar na finski jezik.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  11.02.2013 20:14
  Ocito da ti je mrznja jaca strana. Kad govoris o izbjeglicama, Srbija je zemlja sa najvecem brojem izbjeglica u Europi. Pa sad reci ko je koga protjerao i ko se na cijoj teritoriji prosirio? Izgleda da za tebe srbi nebi trebali nigdje da postoje, da biste vi srbomrsci mogli mirno da spavate!
  Odgovor

  Ime: malo morgen Grad: Skandinavija
  13.02.2013 12:45
  Anonimus@
  Tebi ne treba prevod,vec skola .
  Odgovor

  Ime: 0123456789 Grad: 9876543210
  14.02.2013 12:23
  @malo morgen,

  Vi i kritičar ne živite u Skandinaviji.

  Očito,namjera Vam je,da na jedan lukav način iskompromitujete neku osobu koja živi u Skandinaviji?

  Krajnje lukavo sa Vaše strane.IP sve pokazuje...
  Odgovor

  Ime: malo morgen Grad: Skandinavija
  15.02.2013 00:02
  neka ubleha @
  Kako si pogodio,majke ti ? Mora ti covjek priznati,haman si genije!?
  U pravu si "haman genije,"nisam u Skandinaviji,zivim u Norveskoj !!
  Odgovor

  Ime: 9876543210 Grad: 01234567890
  15.02.2013 11:53
  Sva je sreća što Vi ne odlučujete o Našoj sudbini.Očito, da imate suviše osobnih problema, što pokazuje i Vaš način izražavanja.
  Odgovor

  Ime: dejanj za malo morgen Grad: bg
  13.02.2013 21:31
  A, ti je imas napretek pa ces nam odrzati predavanje!!!Probaj prvo sa imenom.
  Odgovor

  Ime: malo morgen-pozarevac Grad: Skandinavija
  15.02.2013 00:05
  mali od kuzine@
  Eto,dobio si ime . Jesi sad zadovoljan,mali ?
  Odgovor

  Ime: Europljanin Grad: EU
  13.02.2013 05:38
  Bosna i Hercegovina je zemlja sa najvecem brojem izbjeglica u Europi....srbija je mozda druga ili treca
  Odgovor

  Ime: Alo Grad: Rs
  13.02.2013 18:07
  Slaba ti matematika...Srbija je zemlja sa najvecem brojem izbeglica i interno raseljenih lica..u regionu ..sto se ponavlja uvek zadnjih 20 g godina na svetski dan izbeglica po statisci UN-a ..i svetskog komeserijata za izbeglice ..U medjubremenu je primat prezuela Turska ili ko vec..zbog situacije na Arapskom poluostrvu
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  11.02.2013 19:58
  Bosna i Hercegovina je nezavisna drzava a i Kosovo je nezavisna drzava....e sad je samo mali problem oko njihovog unutarnjeg uredjenj.....srbija ima isti problem

  Ime: Anonimni posjetilac
  11.02.2013 18:34
  jos koji dan i odesmo mi u UN....nista se nesikirajte blizu smo
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  11.02.2013 20:15
  Moze samo taj let ide preko Beograda i Moskve.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  11.02.2013 20:52
  A pilotira Vuk Jeremić :D
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  11.02.2013 20:48
  Anonimus@
  Da se kladimo,na kraju ce ipak ici preko Amerike .
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  11.02.2013 21:56
  Pa kako kad nema dozvole od Beograda, Moskve i Pekinga?
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  11.02.2013 22:06
  Anonimus@
  Tesko je to stivo za tebe,da bi shvatio. Ali,opklada jos uvijek vazi !
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  13.02.2013 22:16
  Ovaj anonimus je odličan!
  On očekuje da onaj kepec iz Kremlja lično povede divizije u odbranu beogradskih tlapnji i svinjarija!?

  Oni stvarno misle da im je Jeljcin kriv što nisu dobili "izlaz na more", "Veliku Srbiju", "savez sa Rusijom i Belorusijom" i "Teslino tajno oružje"?!
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  12.02.2013 21:57
  E ti si bas optimist. Pa jednom je Amerika bombardovala srbe mimo odluke UN-a, bas bih da vidim iz kojih sad strategijskih interesa i zbog kojeg novca treba ponovo to da uradi? Pa Jelcin ne sjedi vise u Kremlju, valjda ti je to jasno?
  Odgovor

  Ime: Ramadan
  11.02.2013 20:12
  ...rece Sizif
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.