Petak, 06. maj/svibanj 2016, 07:31 CET

  Bosna i Hercegovina

  Ko je Masterchef: Jedna emisija, dva pobjednika u dvije države

  Pobjednici Masterchefa
  Pobjednici Masterchefa
  Ko je pobjednik Masterchefa u Hrvatskoj, pitaju se gledaoci u toj zemlji i u Bosni i Hercegovini. Finalna emisija dobila je dva različita pobjednika, Nikolu Lesara u epizodi emitovanoj na Novoj TV i Marka Palfija u onoj koju su gledali gledaoci Federalne TV. I dok u toj medijskoj kući kažu da su dobili gotovu emisiju, u Novoj navode da je greška nastala u Sarajevu.

  Gledatelji u Hrvatskoj i BiH su imali priliku gledati nevjerovatnu završnicu kulinarskog showa Masterchef, koji su emitirale Nova TV i Federalna televizija. Još nevjerovatnije je bilo proglašenje pobjednika. Na Novoj TV je to izgledalo ovako:

  „Nikola, ti su drugi hrvatski masterchef. Čestitam ti.“

  Samo dva sata kasnije emitovala se emisija finala Mastrechefa na Federalnoj TV - i proglašenje pobjednika je zvučalo ovako:

  „Marko, čestitam ti, ti si drugi hrvatski masterchef.“

  U Hrvatskoj je pobijedio takmičar Nikola Lesar, u BiH njegov oponent Marko Palfi. Kako je to moguće, pitaju se gledatelji ovog tv showa? Ko je odgovoran zbog toga? Evo šta su rekli građani koje smo pitali na ulicama Sarajeva:

  "Pa to je kriva Federalna. Kod nas je sve naopako inače u ovoj državi", kazala nam jedna mlada Sarajka.

  "Pa mi mislimo da je Nikola pobijedio", dodaje druga.

  "Pogrešno su montirali", konstatuje naša treća sagovornica.

  Iz press službe Federalne televizije poručuju da nemaju logično objašnjenje i da su emitirali materijal koji su dobili od Nove TV.

  Nakon upornog traženja objašnjenja, stiglo je saopštenje Nove TV:

  "Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje i odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa“, navodi se u saopštenju.

  Zašto je sa servera skinuta i emitirana pogrešna emisija, još uvijek se istražuje.

  Aida Đugum

  Nakon iskustava u printanim i elektronskim medijima, uključujući BH Radio 1, u maju 2007. pridružila se ekipi RSE, gdje obavlja poslove novinara-reportera za radijski program i emisiju TV Liberty.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: A.A. Grad: Tuzla
  25.12.2012 20:37
  Bravo za FTV ... Bitno je da ne prave greške kod naplate svojih usluga... Svi uredno dobijemo mjesečni račun za " usluge " FTV bez obzira na to da li imate signal njihove tv ili ne... Ako ih zovete da intervenišu i da riješe problem sa signalom dobit' ćete odgovor da ste obavezni plaćati imali signal ili ne jer je to " taksa na TV aparat "... Ovom prilikom predlažem nadležnim institucijama da uvedu i taksu na veš-mašine i bojlere ( usput rečeno živim u naselju koje ima katastrofalno vodosnabdijevanje ) jer će tako država imati dodatne prihode te će uz novac koji sada dobije iz MMF-a moći razmišljati o povišicama državnim službencima ili bar jednokratnim novogodišnjim novčanim poklonima kako ne bi morali " otkidati " od svojih " jadnih " mjesečnih dohodaka...
  Još da dodam ( iako ovo nije mjesto za to ): G. Nikoliću Republiku Srpsku ne da će neko teško da odvoji od Srbije nego ona nikad nije ni imala nikakve veze sa Srbijom i SASTAVNI JE DIO SUVERENE, NEDJELJIVE, NEZAVISNE R BiH.
  Iako ne živim u Banja Luci želim da Vam se zahvalim što ste bili GOST u BiH...
  Sretan Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti...
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.