Dostupni linkovi

Gradonačelnik Cetinja prijetio poslaniku opozicije: Brzo ćeš biti tehnološki višak


Aleksandar Bogdanović
Aleksandar Bogdanović

Kako na terenu izgleda sukob u vladajućoj koaliciji DPS- SDP, koji se prema ocjenama analitičara zahuktva dijelom i zbog stranačkog kongresa SDP, možda najbolje odslikava jedan detalj iz lokalnog parlamenta Cetinja kada je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, iz vladajućeg DPS, sa skupštinske govornice zaprijetio socijademokrati Ivanu Gazivodi da će ostati bez posla.

Obraćajući se tokom skupštinske rasprave, gradskog parlamenta, odborniku Socijaldemokratske partije dr Ivanu Gazivodi, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanovićje rekao:

„...Znači, strašno me ponekad, ne mogu reći, iritira ali te neistine koje plasirate i gdje stalno nabrajate projekte, a da pri tom ništa nijeste uradili. Znači moram reći da je to nešto što konstantno iznostite bez bilo kakve argumentacije i bez bilo kakvog utemeljenja i ja mislim, gospodine Gazivoda da bi vi trebali da razmislite o otpremnini, jer ćete, očigledno, brzo biti tehnološki višak. Znači, mislim da ste to zaslužilii shodno rezultatima vašeg rada - tačnije nerada. Što se tiče projekata i zaposlenja mi ih realizujemo u potpunosti. Cetinje je danas jedno od najvećih gradilišta u zemlji, a tek će da bude. Znači, imali ste šansu i, ovo što su rekli odbornici, da i vi dovedete investitore. Zašto se nijeste potrudili da nam ponudite nekog investitora, pa da zaposlimo i pet ljudi?...“

Pokušali smo u ponedeljak, ovim povodom, dobiti izjavu od Aleksandra Bogdanovića, ali u tome nijesmo uspjeli, jer je, prema tvrdnjama njegovog portparola Miloša Prelevića, gradonačelnik na sastancima. Bogdanović se ovim povodom oglasio podužim pisanim saopštenjem koje je našoj redakciji proslijeđeno elektronskom poštom. U reagovanju je između ostalog navedeno:

„Nije tačno da je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović na posljednjoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje bilo kome 'prijetio'. Naprotiv.“

Objašnjavajući,dalje u tekstu, šta je bila tema rasprave na pomenutoj sjednici Bogdanović u reagovanju navodi :

„Stoga, gradonačelnik Bogdanović na protekloj sjednici Skupštine iskazao je stav da odbornik Gazivoda, shodno rezultatima svog rada, odnosno nerada u bolnici 'Danilo prvi', i treba da uzme otpremninu. Gradonačelnik Bogdanović i sada je pri istom stavu“, navodi se u reagovanju iz njegovog kabineta.

Zbog prijetnji upućenih njenom odborniku oglasila se Socijaldemokratska partija (SDP) i saopštila da su u nevjerici da u današnjem vremenu zbog političkih stavova iznesenih u parlamentu odbornik može doživjeti ovakve prijetnje od bilo koga, a pogotovo od gradonačelnika i izražavaju najoštriji protest i očekujujavno izvinjenje.

Komentarišući prijetnje koje su mu upućene Ivan Gazivoda kaže da su prijetnje Aleksandra Bogdanovića „atak na sve slobodomisleće ljude“.

„Gradonačelnik je to dao u završnoj riječi kad već nije bilo moguće reagovati, replicirati tako da je time završeno skupštinsko zasijedanje. Smatram da je ovo atak najmanje na mene možda, jer ja sam anesteziolog i moj posao je deficitaran ne samo u Crnoj Gori nego u cijeloj Evropi. Ovo je atak na sve slobodomisleće ljude. Nijesam mogao da vjerujem da se danas u Crnoj Gori, pogotovo u Cetinju, može desiti da bilo ko, a kamoli gradonačelnik sa skupštinske govornice prijeti bilo kome, a pogotovo odborniku Skupštine da će završiti na birou rada. Tačnije da će biti tehnološki višak - tako je konkretno rekao“, kaže lokalni funkcioner SDP-aIvan Gazivoda.

XS
SM
MD
LG