Dostupni linkovi

Istraživanje: Najbolje je živjeti u Beču


Beč
Beč

Beč je grad u kojem je najbolje živjeti, slijedi potom Zurich, pa Auckland u Australiji. Među prvih deset smjestila su se čak tri njemačka grada Minhen, Diseldorf i Frankfurt. Ženeva je drugi švicarski grad među prvih deset, a na toj listi je Kopenhagen.

Vancuver je najbolje rangiran grad na područje Sjeverne Amerike, također među prvih deset.

Singapur je vodeći grad u Aziji, dok je Duabiju pripalo 73 mjesto i najkvalitetniji je grad za život na području Bliskog istoka i Afrike.

Na listi organizacije Mercer koja istražuje kvalitetu života nalaze se 233 grada.

Od gradova regije najbolje je pozicioniran Beograd - 141, Skopje je na 159. mjestu, a 161. je Sarajevo.

Među sredinama koje treba izbjegavati su Kinšasa, Port-au-Prince na Haitiju i Bagdad u Iraku.

Organizacija Mercer provodi jednom godišnje istraživanje kako bi pomogla multinacionalnim kompanijama da odrede visinu troškova i plaće za pojedince koji su spremni zbog posla otići u bilo koji dio svijeta.

“Politička nesigurnost, visoka stopa kriminala, zagađenost zraka - neki su od faktora koji određuju kvalitetu života u nekoj sredini. Svaki uposlenik mora raspolagati točnim podacima o gradu u kojom će provesti određeno vrijeme”, kaže analitičar Slagin Parakatil.

Razlog zašto je Beč najbolje pozicioniran na globalnoj razini je, između ostalog, sustav zdravstvene zaštite, infrastruktura, kvalitetni muzeji, kazališta, opera, ali i rekreacijski centri. Politička stabilnost i niska stopa kriminala utječu na to da ljudi rado pristaju živjeti i raditi u Beču.

XS
SM
MD
LG