Petak, 09. oktobar/listopad 2015, 15:55 CET

Svijet

I Crna Gora u Savetu UN za ljudska prava

Ilustracija
Ilustracija
Sjedinjene Američke Države ponovo su izabrane na trogodišnji mandat u Savetu UN za ljudska prava.

SAD, Nemačka i Irska su na glasanju na Generalnoj skupštini UN dobile članstvo u najznačajnijem telu UN za ljudska prava.

“Dok još uvek imamo dosta posla koji treba uraditi, današnje glasanje daje SAD priliku da nadograde naša dostignuća, da progovore o našim upornim nedstacima, uključujući prenaglašenu fokusiranost Saveta na Izrael, i da ustane u zaštitu ljudskih prava i vrednosti koje su ključne za nas kao Amerikance i građane čitavog sveta”, kazala je američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Suzan Rajs.

Za tri mesta koja idu zapadnim zemljama se glasa, dok afričke, azijske, istočnoevropske i latinoameričke zemlje bez izbora ulaze u Savet UN za ljudska prava.

Nekoliko organizacija za ljudska prava kritikovalo je kandidate iz Obale Slonovače, Etiopije, Gabona, Kazahstana, Pakistana i posebno Venecuele, čiji se predstavnik na to posebno nije obazirao.

“Ovo je potvrda naše snage, snažna izjava o kvalitetu demokratije u Venecueli, kao i pokazatelj kako je Venecuela izgradila i unapredila ljudska prava i demokratiju u našoj zemlji”, rekao je ambasador Venecuele Jorgo Valero.

Među državama kojima 1. januara počinje trogodišnji mandat, od onih iz regiona je i Crna Gora.

Miloš Teodorović

Glavni i odgovorni urednik u beogradskom dopisništvu RSE od decembra 2014. Višestruko nagrađivan za rezultate postignute u istraživačkom novinskom, radio i TV novinarstvu.

Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
Komentari
     
Ime: beli Grad: usa
13.11.2012 20:22
Obala Slonovače, Etiopija, Gabon, Kazahstan, Pakistan, Venecuela a i Crna Gora. Sve bastioni ljudskh prava u svetu. Koja farsa. SAD se igraju institucijama UNa.

Odgovor

Ime: jony smit Grad: nepoznata
19.11.2012 13:45
a sta si ti mislio da ce postavit rusiju,kinu indiju njemacku ,francusku,britaniju..itd.najveci krsioci ljudskih prava su amerikanci i njihovi koalicioni partneri(engleska i izrael)
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Kiseljaki
|| 0:00:00
...  
 
X
05.10.2015
RSE u suradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda sedmog ciklusa Serijala koja govori o mladima Kiseljaka. Voditeljica i moderatorica je Remi, članica zagrebačkog benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.