Subota, 07. maj/svibanj 2016, 02:29 CET

  Svijet

  I Crna Gora u Savetu UN za ljudska prava

  Ilustracija
  Ilustracija
  Sjedinjene Američke Države ponovo su izabrane na trogodišnji mandat u Savetu UN za ljudska prava.

  SAD, Nemačka i Irska su na glasanju na Generalnoj skupštini UN dobile članstvo u najznačajnijem telu UN za ljudska prava.

  “Dok još uvek imamo dosta posla koji treba uraditi, današnje glasanje daje SAD priliku da nadograde naša dostignuća, da progovore o našim upornim nedstacima, uključujući prenaglašenu fokusiranost Saveta na Izrael, i da ustane u zaštitu ljudskih prava i vrednosti koje su ključne za nas kao Amerikance i građane čitavog sveta”, kazala je američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Suzan Rajs.

  Za tri mesta koja idu zapadnim zemljama se glasa, dok afričke, azijske, istočnoevropske i latinoameričke zemlje bez izbora ulaze u Savet UN za ljudska prava.

  Nekoliko organizacija za ljudska prava kritikovalo je kandidate iz Obale Slonovače, Etiopije, Gabona, Kazahstana, Pakistana i posebno Venecuele, čiji se predstavnik na to posebno nije obazirao.

  “Ovo je potvrda naše snage, snažna izjava o kvalitetu demokratije u Venecueli, kao i pokazatelj kako je Venecuela izgradila i unapredila ljudska prava i demokratiju u našoj zemlji”, rekao je ambasador Venecuele Jorgo Valero.

  Među državama kojima 1. januara počinje trogodišnji mandat, od onih iz regiona je i Crna Gora.

  Miloš Teodorović

  Glavni i odgovorni urednik u beogradskom dopisništvu RSE od decembra 2014. Višestruko nagrađivan za rezultate postignute u istraživačkom novinskom, radio i TV novinarstvu.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: beli Grad: usa
  13.11.2012 20:22
  Obala Slonovače, Etiopija, Gabon, Kazahstan, Pakistan, Venecuela a i Crna Gora. Sve bastioni ljudskh prava u svetu. Koja farsa. SAD se igraju institucijama UNa.

  Odgovor

  Ime: jony smit Grad: nepoznata
  19.11.2012 13:45
  a sta si ti mislio da ce postavit rusiju,kinu indiju njemacku ,francusku,britaniju..itd.najveci krsioci ljudskih prava su amerikanci i njihovi koalicioni partneri(engleska i izrael)
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.