Dostupni linkovi

Protest u Atini zbog Vladinih mera


Arhivska fotografija
Arhivska fotografija
Grčka policija upotrebila je suzavac protiv vlasnika kamiona koji danas protestuju u Atini zbog odluke vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i redovno snabdevaju benzinske pumpe gorivom.

Nemiri su izbili kada se oko 500 kamiondžija okupilo u četvrtak ujutro ispred zgrade grčkog ministarstva saobraćaja.

Višednevni štrajk kamiondžija usred turističke sezone je izazvao teške poremećaje u Grčkoj i zaglavio i hiljade stranih gostiju.

Po izveštajima grčkih medija, zbog štrajka kamiondžija su se pojavile i nestašice u samouslugama i drugim radnjama u nekim krajevima Grčke.

Suština spora prevoznika i Vlade je cena godišnje dozvole za obavljanje transporta i ukupan broj dozvola za to u Grčkoj.
Višednevni štrajk kamiondžija usred turističke sezone je izazvao teške poremećaje u Grčkoj i zaglavio i hiljade stranih gostiju

Uoči početka protesta nema naznaka da će na utovar krenuti desetine cisterni postrojenih pred ulazom u najveću grčku rafineriju nafte, u Aspropirgosu kod Atine, piše na internet sajtu www.in.gr.

S druge strane, kamiondžije su prošle noći kamionima blokirale prilaze rafineriji kod Soluna i potukle se sa svojim kolegama koje nisu u štrajku.

Grčke kamiondžije najavili su da će obnoviti pregovore s Vladom samo ukoliko ona povuče najnovije mere.

Ukoliko Vlada to ne prihvati, kamiondžije su saopštile da su spremne da svoja vozila predaju Vojsci. U tom slučaju vojnici bi vozili gorivo iz rafinerija do benzinskih pumpi i robu od skladišta do radnji.

Vlada ne prihvata zahtev, odnosno poručuje da će pregovarati tek po okončanju štrajka.

****
Mogli bi vas interesovati i ovi tekstovi:
Grčka na korak od bankrota
Kako se grčka kriza odražava na ekonomije regije

XS
SM
MD
LG