Dostupni linkovi

Funkcioner Treće Srbije verbalno napao novinarku


Novi Sad
Novi Sad

Generalni sekretar stranke Treća Srbija i odbornik u Skupštini grada Novog Sada Aleksandar Đurđev, optužio je novinarku Blica Anu Lalić da radi za “hrvatsku obaveštajnu službu”. On je na taj način reagovao na pitanje novinarke u vezi sa navodima da je maltretirao osoblje Skupštine grada. Napad su osudili novinarska udruženja i opozicione stranke u Novom Sadu.

Visoki funkcioner Treće Srbije i odbornik u Skušptini Novog Sada, Aleksandar Đurđev je verbalno napao novinarku dnevnog lista Blic, Anu Lalić. On je na pitanje novinarke da li je istina da je napao konobara u Skupštini grada i optužio ga da mu je sipao otrov u kafu, odgovorio: „To je sve orkestrirana kampanja koju protiv Treće Srbije vodi lično novinarka i hrvatska obaveštajna služba za koju radi.“

Ana Lalić za Radio Slobodna Evropa kaže da je umesto odgovora na novinarsko pitanje dobilaklevete i uvrede.

Pozvala sam gospodina Đurđeva da čujem njegov komentar, odnosno da imamo drugu stranu, u skladu sa pravilima struke. Zahtevala sam komentar od njega, ali umesto odgovora dobili smo ono što smo dobili, a to je verbalni napad, optužbe i kleveta kao nevešto izbegavanje odgovora“, objašnjava Lalić.

Na pitanje da li razmišlja o pokretanju tužbe za klevetu i uvredu, ona kaže: „ Ja stvarno ne mislim da treba da razmišljam i da se bavim tužbama. Ono što je definitivno, to je da moramo da radimo na tome da ovakve politčke strukture budu izbačene iz gradske vlasti.“

Napad su osudili i esnafska udruženja. Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Dinko Gruhonjić kaže da je ovaj slučaj samo potvrda politike koju Treća Srbija vodi.

„Treća Srbija je samo još jednom potvrdila svoj mentalni sklop ,prema kojem svako ko ne deli njihov fundamentalistički i nacionalistički stav, zapravo je neprijatelj Srbije“, rekao je Gruhonjić.

Zvanična reakcija Treće Srbije do sada je izostala.

Novosadski odbor opozicione Demokratske stranke pozvao je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je član Srpske napredne stranke, da raskine koaliciju sa Trećom Srbijom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, iz redova gradske opozicije, smatra da je reč o govoru mržnje i zahteva od vladajuće većine da reaguje.

Treća Srbija je deo gradske koalicije na vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka, a nastala je nakon raskola u pokretu Dveri.

XS
SM
MD
LG