Dostupni linkovi

Počeo Exit: Pet shop boys oduševili spektaklom


Spektakularnim koncertom britanskog sastava Pet shop boys otvoren je ovogodišnji Exit u Novom Sadu. Uprkos kiši koja je povremeno padala ispred glavne festivalske bine okupilо se više hiljada posetilaca. Oni su osim najvećih hitova ovog sastava imali priliku da slušaju i pesme sa njihovog najnovijeg albuma koji je objavljen prošle godine.

Specijalni efekti, kostimi i laseri su ostavili bez daha publiku koja se okupila ispred glavne bine tačno u ponoć kada se britanska grupa Pet shop boys pojavila na stejdžu muzičkog festivala Exit. Oni su svoj nastup otvorili pesmom „One More Chance".

Grupa je zatim ređala svoje stare hitove, kao što je „It’s a sin” ili „Go West”.

Uprkos kiši koja je povremeno padala fanovi su sve vreme plesali i pevali sa grupom.

Da li zbog pripreme za spektakularni nastup ili zbog opuštenije atmosfere, bend Pet shop boys je zatražio od organizatora da ih u bekstejdžu čeka čak šest različitih prostorija, dok u garderobama su želeli da vide dosta zelenila. Članovi benda veliki su ljubitelji “Milka” čokolada, humusa, španskog “Rioja” crnog vina, a među željama je bio i stariji, kvalitetan francuski šampanjac. Kao poseban zahtev na spisak želja oni su stavili i različite vrste pita.

Pop giganti Pet Shop Boys, sa više od 50 miliona prodatih ploča, svrstani su u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji dvojac u istoriji britanske muzike. U dosadašnjoj karijeri snimili su dvanaest studijskih albuma, nominovani su za šest Gremija i dobitnici su preko dvadeset muzičkih nagrada, od čega i tri Brit nagrade. Njihovi hitovi "It's a Sin", “West End Girls”, “Go West”, “Heart”, "Paninaro", "Domino Dancing", “Always On My Mind” ili "Se A Vida E" uticali su na generacije muzičkih poklonika i dali pop muzici posebnu nijansu koja je i dalje krasi.

Za dobar uvod pobrinuo se belgijski muzičar Stromae koji je sat i po vremena pevao i svirao. On je prostor ispred bine napunio gotovo do poslednjeg mesta i publici priredio nezaboravnu zzurku svojim hitovima "Alors on Dans"i "Rendez-vous". Publika je sjajno reagovala na nastup ovog ekscentričnog momka, koji je nekoliko puta menjao garderobu.

Portparolka festivala Milica Đilas, sumirajući rezultate prve noći festivala, istakla je da su organizatori uspešno privukli i ove godine veliki broj turista.

„Već prve noći preko kapija našeg festivala prošlo je više desetina hiljada turista, a ni kiša nije pokvarila raspoloženje posetilaca, sigurni smo da će i naredni dani biti barem ovoliko uspešni, ako ne i uspešniji“, rekla je ona.

U petak uveče glavna zvezda mejn stejdža biće pop diva Gloria Gaynor. Ona je na konferenciji posvećenoj brendiranju Srbije istakla značaj Exita u spajanju zajednica.

„Ono što sigurno znam je da Egzit spaja nacije i to ne samo na ovom prelepom i jedinstvenom festivalu, već i kroz humantarni rad i pomaganje onima kojima je humanitarna pomoć najpotrebnija“, rekla je ona.

Exit fondacija je za vreme poplava organizovala odlazak volontera na ugrožena područja a tokom festivala prikuplja novćanu pomoć najugroženijima.

XS
SM
MD
LG