Petak, 06. maj/svibanj 2016, 18:53 CET

  Bosna i Hercegovina

  Lažna dojava o bombi u zgradi Vlade RS

  Policijska vozila ispred zgrade Vlade RS, 20. januar 2013.
  Policijska vozila ispred zgrade Vlade RS, 20. januar 2013.
  Policiji u Banjaluci prijavljeno je u nedjelju da se u zgradi Vlade Republike Srpske nalazi bomba, a nakon pregleda zgrade utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi. Istraga je u toku.
   
  Inače, u zgradi Vlade RS u 15 časova počeo je sastanak premijera Aleksandra Džombića i resornih ministara, kao predsjednice Saveza sindikata RS, Ranke Mišić, i predstavnika granskih sindikata.

  Predstavnici sindikata obrazovanja, uprave, pravosuđa i policije najavili su štrajk za 21. januar protiv najavljenog smanjenja plata za deset odsto.

  Nastava u drugom polugodištu za 98.828 učenika osnovnih i 49.490 učenika srednjih škola počinje 21. januara, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Iz Ministarstva poručuju da je, ukoliko u pojedinim školama radnici najave stupanje u štrajk, dužnost direktora škola je da obezbijede minimum procesa rada.

  „U ovoj delikatnoj situaciji Ministarstvo vjeruje da će prosvjetni radnici koji su bezbroj puta pokazali posvećenost svom pozivu odlučiti u interesu učenika“, navodi se u saopštenju

   

  Erduan Katana

  rfebl+blic.net

  U periodu od 1997. do 2000. godine radio za više bosanskohercegovačkih i inostranih medija. Od 2000. godine radi u dopisnišvu RSE u Banja Luci.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari
       
  Ime: viza za pakao
  20.01.2013 21:14
  I Hitler je svojevremeno palio paralment da bi to koristio kao povod da goni one koji su mu bili na meti: Komuniste, Rome, Jevreje,....

  Ime: P. A.
  20.01.2013 20:56
  Monika? Seksbomba? Onda nije laz.
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.