Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 22:13 CET

Bosna i Hercegovina

Lažna dojava o bombi u zgradi Vlade RS

Policijska vozila ispred zgrade Vlade RS, 20. januar 2013.
Policijska vozila ispred zgrade Vlade RS, 20. januar 2013.
Policiji u Banjaluci prijavljeno je u nedjelju da se u zgradi Vlade Republike Srpske nalazi bomba, a nakon pregleda zgrade utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi. Istraga je u toku.
 
Inače, u zgradi Vlade RS u 15 časova počeo je sastanak premijera Aleksandra Džombića i resornih ministara, kao predsjednice Saveza sindikata RS, Ranke Mišić, i predstavnika granskih sindikata.

Predstavnici sindikata obrazovanja, uprave, pravosuđa i policije najavili su štrajk za 21. januar protiv najavljenog smanjenja plata za deset odsto.

Nastava u drugom polugodištu za 98.828 učenika osnovnih i 49.490 učenika srednjih škola počinje 21. januara, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Iz Ministarstva poručuju da je, ukoliko u pojedinim školama radnici najave stupanje u štrajk, dužnost direktora škola je da obezbijede minimum procesa rada.

„U ovoj delikatnoj situaciji Ministarstvo vjeruje da će prosvjetni radnici koji su bezbroj puta pokazali posvećenost svom pozivu odlučiti u interesu učenika“, navodi se u saopštenju

 

Erduan Katana

rfebl+blic.net

U periodu od 1997. do 2000. godine radio za više bosanskohercegovačkih i inostranih medija. Od 2000. godine radi u dopisnišvu RSE u Banja Luci.

Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
Komentari
     
Ime: viza za pakao
20.01.2013 21:14
I Hitler je svojevremeno palio paralment da bi to koristio kao povod da goni one koji su mu bili na meti: Komuniste, Rome, Jevreje,....

Ime: P. A.
20.01.2013 20:56
Monika? Seksbomba? Onda nije laz.
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika