Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 12:05 CET

Crna Gora

Depardje će biti ambasador crnogorske kulture

  • Sa premijerom Milom Đukanovićem
  • Sa premijerom Milom Đukanovićem
  • Sa premijerom Milom Đukanovićem
  • Sa premijerom Milom Đukanovićem
  • Sa premijerom Milom Đukanovićem
  • Gerard Depardieu u Crnoj Gori, 8. januar 2013.
  • U razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem
  • Sa ministrom kulture Branislavom Mićunovićem u hotelu ¨Splendid¨
  • Sa ministrom kulture Branislavom Mićunovićem u hotelu ¨Splendid¨
  • Sa ministrom kulture Branislavom Mićunovićem, foto: REUTERS/Stevo Vasiljević
FOTOGALERIJA: Depardje u Crnoj Gori
Poznati francuski glumac Žerar Depardje (Gerard Depardieu) biće ambasador crnogorske kulture, kazao je premijer Milo Đukanović nakon sastanka sa njim u Podgorici.

Đukanović je kazao da to što će Depardje biti ambasador crnogorske kulture doprinjeti daljoj promociji Crne Gore na međunarodnoj sceni.

“Veoma nam imponuje to što su kulturni, ali i drugi potencijali Crne Gore zavrijedili pažnju Depardjea i što će modeli naše buduće saradnje omogućiti dalju afirmaciju naše države na međunarodnom planu”, rekao je on, prenosi agencija Mina.

Depardje je novinarima kazao da je očaran prirodnim ljepotama, kulturnim nasljeđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je naveo, spreman da snima filmove.

Upitan da li će dobiti i crnogorski pasoš, Depardije je kazao da se on ne bavi skupljanjem pasoša.

“Državljanin sam Francuske, ali imam privilegiju da dobijem i ruski pasoš. Ako dobijem i crnogorski i dalje ću čuvati francuski“, naveo je on, dodajući da mu je namjera da u Crnu Goru dovede filmadžje.

Francuski glumac je kazao da se osjeća građaninom Evrope, a da mu je želja da bude građanin svijeta.

Žerar Depardje u posjeti Crnoj GoriŽerar Depardje u posjeti Crnoj Gori
x
Žerar Depardje u posjeti Crnoj Gori
Žerar Depardje u posjeti Crnoj Gori
On je kazao da nije pobjegao iz Francuske, gdje se u utorak nije pojavio pred sudom, već je njegova posjeta Crnoj Gori ranije bila najavljena.

“Nisam pobjegao sa ročišta, moji advokati su tamo i ja ću se vratiti”, kazao je on.

Kako je rekao, glavni razlog njegovog dolaska u Crnu Goru to što je čuo da je država na prodaju ali se, kako je rekao, uvjerio da to nije istina.

"Već dugo se priča da će Crna Gora biti Montekarlo za Ruse ali nisam vidio da je to slučaj. Vidio sam prekrasnu zemlju sa velikim potencijalom u pogledu kulture", kazao je Depardije.

Depardje se našao u žiži javnosti nakon što je nedavno dobio rusko državljanstvo, a ranije je pominjana mogućnost da će francuski glumac tražiti državljanstvo Crne Gore zbog namjere da se u u Francuskoj nametnu visoki porezi za bogate.

Francuski Ustavni sud proglasio je u subotu neustavnim porez od 75 odsto na prihode više od milion eura, ključnu mjeru nacionalnog proračuna za ovu godinu, koju je usvojila lijeva većina.
Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
Komentari
     
Ime: Petar
08.01.2013 21:34
Blago nama, doša' nam Gerard Depardieu bježeći od obaveza prema sopstvenoj državi, k'o Šinavatra, slično. Čim tako bogat hoće da zezne svoju zemlju šta bi tek nama uradio, na primjer.
Ambasador kulture da bude?!
Kako naši velikani pohrle da pomognu onima kojima pomoć ne treba, a da je kaka sirotinja ne bi. U CG će uložiti novac isto kao što je Šinavatra uložio.

Ime: Faruk Grad: Sarajevo
08.01.2013 21:29
Ojhaaaaaaa
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.