Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 08:04 CET

  Bosna i Hercegovina

  Deaktiviran eksploziv pred restoranom u centru Mostara

  Policija na licu mesta, 22. januar 2013.
  Policija na licu mesta, 22. januar 2013.
  Nešto iza 11 sati, kontradiverzioni tim Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) deaktivirao je eksploziv koji je u utorak ujutro postavljen pred ulaz jednog ugostiteljskog objekta na Bulevaru, u strogom, prometnom centru Mostara.

  Policija je nekoliko sati bila primorana izolirati to područje. Povrijeđenih i materijalne štete nema.

  Eksplozivnu napravu je pred vratima restorana "Boncampo" pronašao vlasnik tog objekta Jusuf Dizdarević.

  „Ja otvorim, vidim dole stoji. Ne mogu da prokontam šta je. Smatram da je neka naprava. Vidio sam četiri štapina, kablovi omotani, mobitel zalijepljen na to. Sreća moja pa nisam uzeo. Odmakao sam se i zovnuo policiju“, izjavio je za Radio Slobodna Evropa Dizdarević.

  Jusuf Dizdarević je rekao kako ne zna ko može stajati iza ovog čina jer je sa svima u dobrim odnosima.

  Šef krim-odjela i glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a Srećko Bošnjak je za RSE u telefonskom razgovoru potvrdio da je policija prije 9 sati dobila dojavu o postavljenoj napravi u Ulici Husnije Repca, što je uviđajem na mjestu događaja i potvrđeno.

  Zbog opasnosti po materijalna dobra i živote ljudi, područje je odmah izolirano, a na mjesto događaja došli su pripadnici Odjela kontradiverzione zaštite, koji su upotrijebili vodeni top radi neutraliziranja eksplozivne naprave.

  Bošnjak je dodao da je policija prikupila fragmente naprave radi analize o kakvoj se vrsti eksploziva radilo, a prikupljaju se i ostali dokazi radi pronalaska počinitelja.

  Mirsad Behram

  Dopisnik je Radija Slobodna Evropa iz Mostara. U novinarstvu je od februara 1994. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, studij žurnalistike u Sarajevu.

  Ovaj forum je zaključen
  Komentari
       
  Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.