Srijeda, 17. septembar/rujan 2014, 21:35 CET

Srbija

Dačićev uzlet: Od neprijatelja broj jedan do rođenog Evropejca

Ivica Dačić
Ivica Dačić
Od svih potresa, koji su u protekle dve decenije pretili da na smetlište istorije smeste
političkog feniksa Ivicu Dačića, ovaj poslednji zaljuljao ga je, čini se, prilično ozbiljno.

Kao vešt strateg, taktičar i pragmatičar uspeo je da od Miloševićevog omladinca, preuzimanja trona SPS-a, pa njenog loma nakon petooktobarskih promena, stranku uzdigne u partiju bez koje se vlade u Srbiji ne mogu praviti, a sebe do njenog prvog čoveka.

Hoće li uspeti da preživi i ozbiljne optužbe da se kao ministar policije sastajao sa saradnicima prvog čoveka narko-klana Darka Šarića i u čemu je tajna njegovog opstanka na sceni? Poslušajte u našoj analizi:

Lik i delo Ivice Dačića
Lik i delo Ivice Dačićai
|| 0:00:00
...
 
🔇
X

Iva Martinović

martinovici+bureaumail.rferl.org

Posle petooktobarskih promena počinje da radi na beogradskom radiju Studio B, u početku kao novinar-reporter, a potom i kao urednik informativnih emisija. U aprilu 2007. prelazi na Radio Slobodna Evropa, gde radi kao novinar-reporter i voditelj dnevnih informativnih emisija.

Ovaj forum je zaključen
Sortiranje komentara
Komentari
     
Ime: Milan Marinković Grad: Srbija
07.02.2013 17:47
U svakom slučaju, više volim kad se neko loš (Dačić, pa i Vučić) pokušava menjati na bolje, nego kad se neko navodno "dobar" (Čeda Jovanović i slični) menja na gore.

Galerija

Fotogalerija Karikature Predraga Koraksića Coraxa

Jedan od najprepoznatljivijih karikaturista u Srbiji Predrag Koraksić Corax stalni je saradnik Radija Slobodna Evropa i jednom sedmično objavljujemo njegov komentar političkog života Srbije bez reči.

 

EK: Srbija može da nastavi sa planovima izgradnje Južnog toka

Srbija može da nastavi sa planovima izgradnje Južnog toka kroz svoju terotoriju, poručili su danas zvaničnici Evropske komisije- medjutm, gasovod će biti pušten u pogon tek kada se u cjelosti uskladi sa evropskim zakonodavstvom.

Predsednica Liberije pozdravila odluku SAD u borbi protiv ebole

Predsednica Liberije nazvala je američku odluku da pošalje 3 hiljade vojnika u Zapadnu Afriku značajnim momentom u borbi protiv, do sada najgore epidemije ebole.

Juhara: Prioritet integracija Crne Gore

Demokratska i prosperitetna Crna Gora, koja ispunjava uslove za članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji biće snažniji partner SAD, poručila je u Senatu Margaret En Juhara, koja je nominovana za ambasadorku u Crnoj Gori