Dostupni linkovi

CG političari o dočeku Nove godine: Sanjaju London, a čekaju kući


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija
Budući da profesija političar na Balkanu obično znači više nego dobru platu uz dodatne prihode, o kojima većina običnih građana može samo da sanja, pitali smo pojedine predstavnike naroda u Skupštini Crne Gore gdje će i sa kim, u godini globalne ekonomske krize dočekati novu 2013. godinu.

Da li upravo zbog krize koja je, kako tvrde pogodila i njih, da li zbog starih navika ili prosto zbog izostanka avanturističkog duha tek oni koje smo anketirali ostaće kući sa porodicom i prijateljima. Ipak, potajno sanjaju o dalekim destinacijama i provodu u novogodišnjoj noći na Tajlandu, Madagaskaru, ali i Londonu ili Barseloni.

Ima se može se, krilatica koja se lagano može pripisati svim balkanskim političarima, pa i većini crnogorskih kao da je počela da gubi na istinitosti. Bar tako tvrde poslanici u crnogorskom parlamentu koje smo pitali gdje će dočekati "najluđu noć"...

Među najimućnijima su bez dileme poslanici i funkcioneri vladajuće DPS, ali ni njima nije baš do putovanja u vrijeme kada je novca sve manje. Poslanika vladajućih Milorada Vuletića i radne obaveze sprječavaju da razmišlja o provodu.

„Mislim da ću i ovu godinu tako dočekati kod kuće. Ova krizna vremena, pomalo boleština i virusi, pa onda i obaveze prema skupštini do zadnjeg dana, ne motivišu čovjeka da bi baš tu veče pošao negdje daleko od kuće“, objašnjava Vuletić.

Goran Danilović
Goran Danilović
Goran Danilović iz Nove srpske demokratije takođe žali što nema dovoljno novca da otputuje negdje van Crne Gore. U godini ekonomske krize, kaže poslanik NOVE, dobra vijest je što ipak nije bilo smaka svijeta.

„Budući da je ova u kojoj je trebalo da se 'smakne' svijet prošla bez te epohalne stvari, onda ću kući. Šalim se, naravno, da ću kući kao i uvijek. Nema se uslova i novca za nešto više. Biće to neki najuži porodični krug, uz par porodičnih prijatelja i to je to“, kaže Danilović.

Rekli bismo sasvim neočekivano, ali kod mladog poslanika SDP Mirka Stanića kao da nedostaje avanturističkog duha pa, kako kaže, nije ni razmišljao o dočeku niti ima posebne planove.

„Ja sam od onih koji nemaju neku namjeru da se tokom ovih praznika nešto specijalno vesele nego kako koji put dođe. Nijesam neko ko robuje datumima o prelazcima iz stare u novu godinu ali svakako će to vjerovatno biti neki od klubova gdje ću sa prijateljima i njihovim ljepšim polovinama, sa bratom dočekao Novu godinu“, ističe Stanić.

Poslanica Pozitivne Crne Gore Ana Ponoš takođe će u porodičnom ambijentu dočekati novu 2013. godinu. Kao domaćica priprema posebne specijalitete za porodicu, prijatelje i goste u večeri dočeka.

„Ove godine neće to biti doček u kafićima, na žurkama nego će biti mirnija atmosfera sa prijateljima. Spremam i posebnu trpezu za goste. Moja porodica tradicionalno sprema dalmatinske fritule, to je jedna vrsta priganica, spremamo neka tradicionalna jela uz nezaobilazni pršut. Zanimljvio je da naša porodica ne jede slatko i mi nikada ne spremamo kolače. Kupimo ih samo za goste“, ističe Ana Ponoš.

I poslanici su ljudi pa sanjaju o novogodišnjem dočeku na nekoj dalekoj i egzotičnoj destinaciji. Pitali smo ih, da imaju novaca gdje bi najradije dočekali 2013. godinu i zašto.

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00
Direktan link



Mirko Stanić čuli ste, nije se dao zbuniti... Inače, Nova godina je i vrijeme darivanja... Neki su političari navikli da primaju poklone, iako bar dok obavljaju zvaničnu funckiju to ne bi smjeli. Neki su pak navikli da poklanjaju.

Ipak, posebnu želju za poklon od Deda Mraza imao je Goran Danilović:

„Pa meni gotovo da ništa ne treba da donese. Prije bih volio da mi ponešto i ponekoga odnese. Naravno ne nikoga iz uže porodice ali onako iz profesije bio bih zadovoljniji.“(Smeh)
XS
SM
MD
LG