Dostupni linkovi

OI: Bronzana medalja za vaterpoliste Srbije


Srbijanski vaterpolisti slave u Londonu
Srbijanski vaterpolisti slave u Londonu
Vaterpolisti Srbije osvojili su nedelju bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu nakon što su pobedili reprezentaciju Crne Gore sa 12:11. Ovo je četvrta medalja za reprezentaciju Srbije na 30. Olimpijskim igrama u Londonu.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić u izjavi za RTS je rekao da je bila jako teška i neizvesna utakmica i da se bilo teško povratiti od poraza u borbi za finale od Italije.

"Nije lako igrati posle izgubljenog finala, kada vam se sruše sve kule i gradovi, na kraju se pridići i dobiti ovakvu jednu utakmicu", kazao je.

U prvoj četvrtini meča vatepolisti su bili izjednačeni, nakon prvog gola Crne Gore Andrija Prlainović je izjednačio iz peterca, zatim je Slobodan Nikić izjednačio na 2:2 nakon gola Draška Brguljana.

Vaterpolisti Srbije su drugu četvrtinu meča slabije odigrali i dozvoli Crnoj Gori da ovaj period igre završi sa rezultatom 5:4

Na početu nove četvrtine, reprezentativci Crne Gore postižu treći uzastopni gol i povećavaju prednost na 6:4 ali već u narednom napadu Duško Pjetlović smanjuje prednost, a Nikola Rađen nakon toga izjednačuje na 6:6.

Srbijanski vaterpolisti nisu uspeli da povedu u ovoj četvrtini a završili su je sa rezultatom 10:8 u korist Crne Gore nakon što su primili još dva gola iz igre i dva iz peterca.

Najveću prednost na utakmici Crna Gora je ostvarila već na početku poslednje četvrtiine kada su poveli sa 11:8, ali su vaterpolisti Srbije izjednačili na 11:11, na 1.40 minuta do kraja.

Na 55 minuta do kraja Srbija je konačno povela sa 12:11.

Ovaj meć bio je repriza meča sa Olimpijskih igara u Pekingu kada je Srbija u meču za treće mesto pobedila Crnu Goru sa 6:4.

Srbija i Crna Gora sastale su se već u Londonu u grupnoj fazi takmičenja i rezultat je bio nerešen 11:11.

Srbija je u borbi za finale izgubila od selekcije Italije (9:7), dok je Hrvatska bila bolja od Crne Gore sa 7:5. Biće to repriza meča za bronzu iz Pekinga pre četiri godine, kada su izabranici Dejana Udovičića slavili sa 6:4.

Vaterpolisti Srbije sa medaljom u Londonu imaju ukuno 11 odličja - imaju tri zlatne, pet srebrnih i tri bronzane.

Medalja koju su vaterpolisti osvojili je četvrta srpska na Igrama u Londonu. Prethodno je Milica Mandić osvojila zlatnu u tekvondonu, dok je u streljaštvu Ivana Maksimović uzela srebro, a Andrija Zlatić bronzu.
XS
SM
MD
LG