Dostupni linkovi

Bihać: U eksploziji bombe ubijena advokatica


Mjesto eksplozije, foto: Dženita Duraković
Mjesto eksplozije, foto: Dženita Duraković

U eksploziji u Bihaću ispred svoje kancelarije ubijena je 61-godišnja advokatica Jasmina Koričić.

Kako javlja dopisnik RSE, jutros oko osam sati u ulici Bihaćkih branilaca za sada nepoznata eksplozivna naprava je ekspolodirala ispred advokatske kancelarije "Koričić", u trenutku kada je advokatica Jamina Koričić došla na posao.

"Izlaskom na lice mjesta potvrđeno je da je postavljena za sada nepoznata eksplozivna naprava i da je smrtno stradala 61-godišnja osoba koja je vlasnica objekta", kazao je portparol policije USK Ale Šiljedić.

Prema dosadšnjem toku istrage, još uvijek nepoznata eksplozivna naprava je ranije postavljena i to ispred ulaznih vrata advokatske kancelarije.

Pripadnici policije i Tužilaštva USK provode istragu o događaju uzrocima i motivima i do sada nije utvrđeno kada je i kako postavljena eksplozivna naprava.

Koričić je u advokaturi već 18 godina, a radila je uglavnom oblast građanskog prava, dok krivične postupke nije radila.

"Bila je izuzetno vrijedna, borbena i savjesna žena, te nas je utoliko više ovaj slučaj iznenadio i zatekao", izjavila je Feni predsjednica Regionalne advokatske komore Bihać Safeta Alijagić.

Dodala je da u Komori nisu imali nikakvih pritužbi na nju.

Regionalna advokatska komora najoštrije je osudila ovaj čin kao akt terorizma i kao bezuman, podmukao i kukavički napad, te zatražila od nadležnih da poduzmu sve aktivnosti radi pronalaska počinilaca ovog krivičnog djela.

Iz Komore naglašavaju da advokati obavljaju tešku i odgovornu profesiju u kojoj su nezaštićeni i faktički i prema zakonskim propisima, s obzirom na već nekoliko počinjenih napada na ličnost i imovinu advokata, od kojih neki ni do danas nisu riješeni.

XS
SM
MD
LG