Dostupni linkovi

Kesić: Očekujem emitovanje 51. epizode


Zoran Kesić
Zoran Kesić

Epizoda emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem", koja je trebalo da bude na programu televizije B92 u nedelju 26. aprila uveče, nije bila emitovana jer je produkcija te emisije kasnila sa isporukom, izjavila je Beba Dragić, direktorka korporativnih komunikacija te televizije. Popularni šou, kako je najavljeno, biće emitovan u redovnom repriznom terminu u ponedeljak u 21 sat.

Ono što se teško može shvatiti je činjenica da više od 15 sati niko sa B92 ni gledaoce ni autora emisije nije obavestio o izmenama u programu, stoji na zvaničnoj stranici "24 minuta" na Facebooku.

"Epizoda je, kao i obično, blagovremeno snimljena, izmontirana i dostavljena televiziji u nedelju u 20 sati. Menadžment televizije je svestan propusta i lepo su nam se izvinili uz obećanje da se ovakve situacije neće ponavljati", objavila je ekipa "24 minuta" na toj društvenoj mreži.

Saša Janković
Saša Janković

Inače, udarna tema 51. epizode popularne je političko-medijski linč zaštitnika građana Saše Jankovića.

Upitan veruje li u objašnjenje menadžmenta B92 da emisije na programu nije bilo iz tehničkih razloga, Zoran Kesić za RSE kaže:

"Verujem, nemam razloga da ne verujem, zato što će večeras emisija ići onako kako smo je snimili. Imao bih razloga da ne verujem ako bi emisija bila zabranjena, neemitovana, ukoliko bi opet išla repriza, ali ja večeras u 21 sat, u dogovoru sa menadžmentom, očekujem da se emituje naša 51. epizoda, kao što je trebalo da ide i juče, ali zbog kašnjenja u dostavi nije emitovana. Čudno je, međutim, to što nismo obavešteni da neće biti emitovana."

RSE: Nije li to vrlo čudno, skoro bizarno, da se toliko dugo ni gledaocima ni vama kao autoru ne da informacija o tome šta se dogodilo. To izaziva dosta sumnje.

Kesić: Izaziva dosta sumnji i ceo ovaj dan je meni jako stresan jer mi non-stop zvoni telefon i ljudi od mene očekuju informaciju, a sve što mogu da kažem jeste da je obrazloženje naše matične kuće da je emisija kasnila sa dostavom, na šta lično ne mogu da utičem. Dogovor jeste da se emisija dostavlja do 18 časova, a naša emisija je dostavljena u 20 časova. Ali, mi sada trajemo mnogo duže, 48 minuta traje ova emisija, pa više vremena treba za postprodukciju. Dakle, uopšte ne isključujem da je to zaista pravi razlog što emisija nije sinoć emitovana, tim pre što će večeras biti emitovana.

RSE: Da li će emisije biti emitovana bez ikakvih intervencija, onako kako ste je snimili i izmontirali?

Kesić: Apsolutno, onako kako smo je napisali i kako smo je snimili, sa svim temama u kojima je udarna slučaj Janković, odnosno, hajka na Sašu Jankovića. On je bio i naš dragi gost, o kome lično mislim sve najbolje i mislim da je jako bitno što ćemo moći to da vidimo i na televiziji.

Podsetimo, kada su u nedelju uveče u redovnom terminu emisije umesto nove epizode gledaoci ugledali reprizu, počeli su preko društvenih mreža da (se) pitaju "šta se desilo sa Kesićem", "zašto gledamo reprizu". Ubrzo se oglasio i sam autor napisavši da je "podednako zbunjen kao i gledaoci".

"Svi smo zbunjeni kao i vi. Pokušavamo da utvrdimo zašto je na programu prošla, a ne nova epizoda naše emisije. Iskreno se nadam da je neka glupost, tj. tehnička greška", napisao je Kesić.

Autor popularne emisije je kasnije te večeri napisao da pokušava da stupi u kontakt sa nadležnima, ali da su neki isključili telefone, a drugi se ne javljaju niti odgovaraju na SMS i mejl poruke.

XS
SM
MD
LG