Dostupni linkovi

Ubistvo Zvezdinog navijača, Davutoglu izrazio saučešće


Ahmet Davutoglu
Ahmet Davutoglu

Premijer Turske Ahmet Davutoglu pozvao je u subotu ujutro telefonom premijera Srbije Aleksandra Vučića i izrazio saučešće povodom ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u petak u Istanbulu pre košarkaške utakmice beogradskog kluba sa Galatasarajem.

Srbija zahteva hitno pronalaženje, hapženje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje, preneo je Vučić turskom premijeru.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je Vučić izrazio zaprepašćenje zločinačkim ubistvom koje je počinjeno nad građaninom Srbije i saopštio turskom premijeru da šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Galatasaraj Ergin Ataman, posle izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače Crvene Zvezde, optužio za terorizam, nije dobrodošao u Srbiju.

U međuvremenu je trener turskog tima Ergin Ataman na svom Tviter prfilu napisao da nije znao za ubistvo navijača Crvene zvezde pre nego što je pristalice "crveno-belih" nazvao teroristima.

On je izrazio saučešće Crvenoj zvezdi i njenim navijačima.

"Tokom konferencije za novinare nakon utakmice nisam znao za gubitak života i moje opaske su iznete pre nego što sam saznao za to. Želim da izjavim saučešće Crvenoj zvezdi i navijačima, potresla me je ova tragedija kojoj nije mesto u sportu ili životu", napisao je Ataman.

U izveštaju turske policije, koji prenosi štampa u Istambulu, navodi se da je navijač Crvene zvezde ubijen nožem u međusobnom sukobu navijača crveno-belih.

"Između dve grupe navijača Crvene zvezde je došlo do incidenata. Dve grupe navijača su bacali kamenice i flaše jedni na druge, a policija ih je smirila i razdvojila. Shvaćeno je da je jedan navijač Crvene zvezde izboden, dok ih je policija udaljavala od mesta održavanja utakmice", prenopse domaće agencije policijski izveštaj iz turske štampe.

Sportski klub Galatasaraj je naveo da su gostujući navijači izazvali tuču.

Galatasaraj je izrazio saučešće građanima Srbije.

"Verujemo da ovaj incident nema veze sa našim klubom i njegovim navijačima", navodi se u saopštenju kluba.

XS
SM
MD
LG