Dostupni linkovi

Hrvatska: S tržišta povučeno nekoliko vrsta mlijeka


Radi prevencije i zaštite potrošača, Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas o povlačenju pojedinih "šarži" mlijeka s tržišta, proizvođača Vindije d.d. i Dukata d.d.

"Proizvodi se povlače zbog sumnje u povećanu koncentraciju aflatoksina M1, na koju smo upozoreni s tržišta BiH, a iz Ministarstva poljoprivrede, kao nacionalne kontakt-točke za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF)", ističu kako nema razloga za zabrinutost jer se radi o minimalnim odstupanjima od propisanih.

Naloženo je povlačenje iz prodaje Vindijinog trajnog mlijeka, 2,8% m.m., u pakiranju 1 l, s rokom valjanosti 03.07.2013., te UHT (homogenizirano i sterilizirano) mlijeka, 2,8% m.m., u pakiranju od 1 l, s rokom valjanosti 24. i 31.05.2013.

Također, povlači se i Dukatovo trajno mlijeko 2,8% m.m., u pakiranju 0,5 l, s rokom valjanosti 24.06.2013., te trajno mlijeko "Lagano jutro", 2,8% m.m., u pakiranju od 1l, s rokom valjanosti 25.04.2013. Potrošačima se predlaže da obrate pažnju na rokove valjanosti navedenih proizvoda, te da iste ne koriste.

Proizvođači su izvijestili Ministarstvo da su sve navedene "šarže" mlijeka zadržane u skladištima proizvođača ili ih trenutno povlače s tržišta, a izvoz mlijeka na tržište BiH je zaustavljen.
XS
SM
MD
LG