Dostupni linkovi

Josipović -Krivokapić:Dobri odnosi Hrvatske Crne Gore


Bilateralni odnosi između Hrvatske i Crne Gore su dobri a dvije zemlje trebaju razvijati privrednu suradnju,rekao je u ponedjeljak u Zagrebu, nakon sastanka s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Hrvatski predsjednik takođe je rekao da otvorena pitanja između Zagreba i Podgorice, poput pitanja granica i sukcecije ne opterećuju dnevnu politiku, te se polako rješavaju.
"Posebno osjetljivo je pitanje granice i mi u Hrvatskoj preferiramo dogovor i ako nije moguć, onda za to postoje međunarodni mehanizmi poput arbitraže i Međunarodnog suda pravde", rekao je Josipović.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo sastankom s hrvatskim predsjednikom, istaknuvši da je "Hrvatska svjetionik za europske integracije u regiji".

Upitan o otvorenim pitanjima između dviju država, poput pitanja Prevlake, Krivokapić je odgovorio da je to pitanje koje treba rješiti, ali da ono ne opterećuje međusobne odnose.

"Naši se odnosi razvijaju na posebno dobar način. Našli smo osnovni model kako treba prići rješavanju problem", ocijenio je Krivokapić i dodao da će Hrvatska i Crna Gora naći odgovor na ta teška pitanja kao što je pitanje granica.

Krivokapića je u ponedjeljak u Zagrebu primio i premijer Zoran Milanović, saopšteno je iz hrvatske vlade.

Milanović i Krivokapić razgovarali su o toku pregovora Crne Gore s Europskom unijom, u čemu Crna Gora ima podršku Hrvatske, a hrvatski premijer je i ovom prigodom naglasio da Hrvatska podupire sve svoje susjede na njihovom putu u euro-atlantske integracije.
XS
SM
MD
LG