Dostupni linkovi

Antiustaški protest u Zagrebu: Policija privela dvoje aktivista


Aktivisti Građanske akcije danas su pred zgradom Hrvatske radio-televizije /HRT/ u Zagrebu pokušali da, odjeveni u ustaške uniforme u sklopu umjetničkog performansa, uruče "zahvalnicu" direktoru HRT-a i uredniku emisije "TV kalendar" zbog veličanja ustaškog pokreta, ali ih je policija spriječila u tome.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica aktivista su privedena zbog narušavanja javnog reda i mira, prenose hrvatski mediji.

Iz "Građanske akcije" kažu da su za danas u 11.00 časova Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Hrvatske prijavili umjetnički performans ispred HRT-a sa željom da ponovo upozore na veličanje fašizma putem javne televizije u "TV kalendaru" urednika Brnardića.

"Iako je policija znala da se radi o performansu, dočekala su nas tri policijska vozila i marica. Zahtjevali smo da policija uhapsi i urednika `TV kalendara` Brnardića, ali su oni to rezolutno odbili. Kao što odbijaju hapsiti ustašoide na Tompsonovim koncertima ili fudbalskim utakmicama", kažu u "Građanskoj akciji".

Ova nevladina organizacija navela je na svojoj "Fejsbuk" stranici da policija ponovo hapsi antifašiste koji su ustrajni u borbi protiv fašizacije hrvatskog društva.
XS
SM
MD
LG