Dostupni linkovi

Policija: Bombe u Zagrebu podmetnuo ranjeni osumnjičenik


Policija u Zagrebu 11. januara nakon eksplozije
Policija u Zagrebu 11. januara nakon eksplozije
Hrvatska policija izvijestila je da je protiv osobe za koju je javnosti samo saopštila njenu dob, podnijela kaznenu prijavu zbog podmetanja dviju eksplozivnih naprava 9. i 11. siječnja ove godine na zapadnoj zagrebačkoj periferiji.

Mediji su osumnjičenu osobu identificiralo kao 53- godišnjeg Vojislava Blaževića koji je ranjen prilikom drugog podmetanja eksplozivne naprave i nalazi se na liječenju u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici.

Načelnik Uprave za kriminalističku policiju u Ravnateljstvu policije MUP-a Vitomir Bijelić izvijestio je da osumnjičenik odbija uzimati hranu, a da je kaznena prijava proslijeđena Državnom odvjetništvu. Moguća zatvorska kazna je do pet godina zatvora.

Policija je u ovih nekoliko dana obavila preko 250 obavijesnih razgovora i 25 pretraga stanova, vozila, mobitela i računala, a u Centru za kriminalistička istraživanja MUP-a „Ivan Vučetić“ provodi se analiza za preko 200 predmeta izuzetih na očevidu i pretragama.

Policija nastavlja istragu, jer još nisu rasvjetljeni motivi ovog djela, kao i mogući pomagači.

Prema navodima medija, Blažević je rođen 1959. godine u Banjaluci i bavi se ekstremnim sportovima, pogotovo paraglidingom. On sa nevjenčanom suprugom živi nedaleko lokacija obiju eksplozija - u Gospodskoj ulici na zagrebačkom Stenjevcu.

Prvu je bombu postavio na željezničku prugu kod Podsuseda, oko kilometar od svog doma, a drugu na autobusnoj stanici gradskog autobusa na križanju Aleje Bologne i Gospodske ulice u kojoj stanuje.
XS
SM
MD
LG