Dostupni linkovi

Štrajkači glađu sa novinarima bili zaključani u opštini Kuršumlija


Štrajkači glađu u Opštini Kuršumlija
Štrajkači glađu u Opštini Kuršumlija
Štrajk gladju dvojice radnika u zgradi opštine Kuršumlija koji su dobili otkaz zbog, kako tvrde političkog revanšizma aktuelne vlasti koju predvodi SNS u Kuršumliji ušao je u drugi dan. Velislav Milosavljević i Siniša Vacev odlučili su da stupe u štrajk glađu i bili su zaposleni u dva javna preduzeća koja su pod nadležnošću opštine. Oni kažu da su bili prinudjeni na ovakav korak jer je nakon otkaza ugrožena egzistencija njihovih porodica.

“Mi smo već osuđeni na glad. Onog trenutka kad ostaneš bez posla, isto je kao da su te manje više osudili na smrt. Nadam se da ovo nije borba samo za mene, već, nadam se da je to borba za sve one koji su otpušteni i koji su na listi za odstrel”, izjavio je Velislav Milosavljević, jedan od dvojice otpuštenih radnika koji štrajkuje glađu.

“Protekle noći smo bili ovde i ovo je drugi dan štrajka. Najgore je to što su nas ovde zaključali. Ja mislim da je to protivpravno lišenje slobode. U ovom gradu izgleda ne hapsi milicija, već hapsi opština. Opština je uzurpirala pravo da ljude lišava slobode”, kazao je Siniša Vacev.

Rano ujutru u utorak, ulazna vrata skupštinske sale u kojoj štrajkuju gladju dva radnika skupštinsko obezbedjenje je zaključalo zajedno sa novinarima koji su se zatekli u sali.

Tek nakon dva sata novinarima je omogućeno da izadju iz skupštinske prostorije. U medjuvremenu, štrajk gladju dva otpuštena radnika podržali su i odbornici DS i URS.

”Odbornici opozicije koju čine DS i URS solidarišu se sa štrajkačima glađu. i bićemo uz njih sve do ostvarivanja ciljeva. Njihovi ciljevi su i naši ciljevi.”, poručio je potpredsednik OO DS u Kuršumliji Slaviša Punišić.

Predstavnici opštinskog rukovodstva koju u Kuršumliji predvodi SNS nisu želeli da komentarišu ovaj, radikalni vid protesta u zgradi opštine Kuršumlija. Inače, dosada je četvoro radnika zaposlenih u javnim preduzećima u Kuršumliji dobilo otkaze, dok je za njih šesnaestoro sistematizacijom ukinoto radno mesto na kome su radili. Svi oni su članovi DS I URS.
  • Slika 16x9

    Miloš Ivanović

    Kao dopisnik Radija Slobodna Evropa radi od 1999. godine. Izveštava sa prostora juga Srbije, uz administrativnu granicu Srbije i Kosova. Ranije radio za više dnevnih novina, te nekoliko godina i za novinsku agenciju AFP. Živi u Kuršumliji.

XS
SM
MD
LG