Dostupni linkovi

Hrvatska: Crkva distribuirala letke protiv zdravstvenog odgoja u suradnji s Agrokorom


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije potvrdio je u priopćenju da se "sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira na više mjesta", a spremni su ga i dostaviti "svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima"

"Vršeći svoju zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija", stoji u priopćenju koje je Tiskovni ured objavio noćas radi upita o letcima koji su se jučer pojavili na više prodajnih mjesta.

Mediji su jučer objavili da su se dijelili u trgovinama lanca Konzum i Tiska, u dogovoru crkvenog vrha s vodstvom Agrokora.

Pomoćni biskup zagrebački msgr. Ivan Šaško najavio je početkom prošlog tjedna da će se u božićno vrijeme u crkvama dijeliti letci s pitanjem vjernicima slažu li se obitelji sa zdravstvenim odgojem kakav je najavljen te će se roditeljima ponuditi legitimne mogućnosti.

U tim letcima roditelje i vjernike se poziva da u školama izraze svoje neslaganje sa zdravstvenim odgojem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te da traže mogućnost izbora programa u skladu sa svojim životnim vrijednostima. Spornim smatraju dijelove iz predložene literature koji se, među ostalim, bave pitanjem masturbacije, pornografije, homoseksualaca, rodne ideologije.
XS
SM
MD
LG