Dostupni linkovi

Miškovićevi advokati sutra na saslušanju


Prvi svedoci koji će sutra biti saslušani u istrazi protiv Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima su Miškovićevi advokati.

Branilac Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević, za B92 kaže da je dobio poziv da prisustvuje saslušanju prvog svedoka u toj istrazi sutra u 12.30 u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

"Danas sam obavešten od strane specijalnog Tužilaštva za organizovani kriminal da će se sprovesti dokazne radnje saslušanjem svedoka sutra sa početkom u 12.30 časova," rekao je Ateljević.

"Pozvani svedoci su advokati koji su zastupali pravni subjekat u vlasništvu gospodina Miškovića. Takođe će biti saslušano i lice koje je direktor tog pravnog subjekta, a radi se o preduzeću „Mera invest“. Kao branilac Mila Đuraškovića pristupiću i biti prisutan izvođenju tih dokaza," rekao je za B92 Ateljević.

Policija je privela Miroslava i Marka Miškovića i još osam lica u sredu, 12. decembra. Miroslav Mišković je saslušan poslednji, u četvrtak 13. decembra.

Sudija Specijalnog suda odredio je pritvor do 30 dana Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih za malverzacije. Trojica se brane sa slobode.

Tužilac Miljko Radisavljević je za Novi magazin rekao da se osumnjičenima u ovom slučaju na teret stavlja izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi.

"Reč o inkriminaciji koju kolokvijalno nazivamo “teška korupcija”, u koju spadaju zloupotrebe kojima je pribavljena imovinska korist od više od 200 miliona dinara,” rekao je Radisavljević.
XS
SM
MD
LG