Dostupni linkovi

Jovanović: Platforma za Kosovo neprihvatljiva



Predsednik Liberalno-demokratške partije Čedomir Jovanović rekao je danas da je platforma za Kosovo predsednika Srbije u predloženom obliku neprihvatljiva i da je Ahtisarijev plan i dalje najbolje od svih rešenja predloženih za Kosovo.

Jovanović je posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem novinarima ispred Predsedništva rekao da vladajuća koalicija u Srbiji vodi "podmuklu politiku" jer izgleda kao da je isturila Nikolića da izađe sa planom za Kosovo, dok je istovremeno nespremna da se izjasni na bilo kakav konkretan način.

"Neka (predsednik vlade Ivica) Dačić prestane da glumata i neka kaže da li je ovo i njegov plan i da počne da vodi politiku u institucijama. Na osnovu koje platforme Dačić pregovara sa Tačijem u Briselu i kome polaže račune? Šta (prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar) Vučić misli o platformi i pregovorima. Neka njih dvojica kažu kada će ovo biti u parlamentu", upitao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da se politika koju vode Dačić i Vučić ni po čemu ne razlikuje od politike Slobodana Miloševića, jer pristaju na sve kada se postavi pitanje "ličnog političkog komfora".

"Srbima na Kosovu i Srbima u Srbiji treba reći istinu i onda sa kosovskim Albancima, EU i SAD pokušati da definišemo plan za budućnost", rekao je Jovanović.

Upitan da li bi Srbija trebalo da prizna Kosovo, Jovanović je odgovorio da bi to pitanje trebalo ostaviti za normalnije vreme, oslobođeno otrova.
XS
SM
MD
LG