Dostupni linkovi

Novi Sad: Radnici "Čistoće" okončali štrajk


Ilustracija
Ilustracija
Zaposleni u novosadskom javnom komunalnom preduzeću "Čistoća" okončali su štrajk.

Prema saopštenju iz kabineta gradonačelnika, sindikat je rešio da obustavi štrajk nakon razgovora sa gradskim vlastima i direktorom preduzeća koji su ih uverili da je obezbeđen novac za njihove zarade.

Zaposleni su u utorak održali štrajk uz minimum procesa rada zbog neisplaćene zarade za oktobar, ali i teške situacije u preduzeću.

Podsetimo, direktor ovog preduzeća, Dragan Božić je za Radio Slobodna Evropa ranije potvrdio da je novac za plate obezbeđen i da će do kraja meseca izmiriti obaveze prema radnicima.

„Plata će sigurno biti do kraja meseca i oni su to znali i pre početka štrajka. Saopšteno im je da će biti do kraja ove nedelje i da se čeka samo transfer sredstava", naveo je Božić.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ u utorak nisu odnosili smeće, tražeći da im se isplati zarada za prethodni mesec.

Predstavnik Saveza samostalnih sinidkata Zoran Radosavljević pre okončanja štrajka je izjavio da problem predstavlja i nagomilani dug koji je više od milijardu dinara.

„Jednostavno izlaz iz ove situacije ne vidi ni novo rukovodstvo ni grad. Činjenica je da radnici pošteno rade svoj posao i traže da budu pošteno plaćeni u skladu sa kolektivnim ugovorom. Prema mojim informacijama štrajkačima se preti otkazima. U ćorsokaku se nalaze i zaposleni, ali i novo rukovodstvo“, kaže Radosavljević.

U „Čistoći“ je trenutno zaposleno više od 650 ljudi.
XS
SM
MD
LG